Медия без
политическа реклама

Служебният кабинет назначи двама нови зам.-министри в МОН

Таня Михайлова вече е била заместник между 2017 и 2021 г.

Илияна Кирилова
Таня Михайлова е била зам.-министър в МОН по времето на ГЕРБ.

Двама нови зам.-министри ще има в министерството на образованието. Служебният министър-председател Димитър Главчев е назначил със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката, съобщават от МС.

Таня Михайлова вече е била в МОН като заместник-министър от 2017 до 2021 г. по време на третия кабинет на ГЕРБ. От пресслужбата на кабинета припомнят, че тя е дългогодишен учител по общотехническа и професионална подготовка и настоящ директор на Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" в София.

Акад. проф. Николай Витанов е член на Българската академия на науките от 2021 г. От 2015 г. до 2023 г. е заместник-ректор по научноизследователска и научна проектна дейност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Научните му интереси са свързани с квантовата информатика, квантовата механика, квантовата оптика, компютри, сензори и др.

Проф. Витанов вероятно ще поеме ресор висше образование и наука, за който отговаряше проф. Генка Петрова, която бе близка до бившия премиер акад. Николай Денков. Таня Михайлова пък вероятно ще наследи професионалното образование, за което досега отговаряше Мариета Георгиева, която също бе освободена от служебната власт. Към момента в МОН остават другите двама зам.-министри Емилия Лазарова и Наталия Митева.

Ключови думи:

Таня Михайлова, МОН

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?