facebook
twitter

Икономика

ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ

84
#природенгаз #чиствъздух #овергаз #overgas
В Националната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух (2018-2024 г.) се посочва: „Основният източник на фини прахови частици във всички общини е битовото отопление с използване на неефективни уреди на твърдо гориво". В същото време газификацията намалява драстично вредните емисии. През 2018 г. клиентите на „Овергаз Мрежи“ например са намалили със 71 тона средно на ден вредните вещества във въздуха – фини прахови частици, серни и азотни оксиди и т.н., като са заменили с природен газ неефективните източници на енергия за отопление, подгряване на вода и готвене.

В Националната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух (2018-2024 г.) се посочва: „Основният източник на фини прахови частици във всички общини е битовото отопление с използване на неефективни уреди на твърдо гориво". В същото време газификацията намалява драстично вредните емисии. През 2018 г. клиентите на „Овергаз Мрежи“ например са намалили със 71 тона средно на ден вредните вещества във въздуха - фини прахови частици, серни и азотни оксиди и т.н., като са заменили с природен газ неефективните източници на енергия за отопление, подгряване на вода и готвене.

 

 

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Овергаз" е инвестирала 30 млн. лв. в 4 общини
"Овергаз" ще изгради близо 400 км нова газова инфраструктура в идните 5 г.

15.10.2019

НИКОЛА КОЛЕВ

418
5 мита за природния газ

20.09.2019

3589 12

Коментари

Самуил Петков

Mи въглеродните квоти?

Европа ще става въглеродно-неутрална!

 

Как без твърдо гориво?

 

"the US, the UK and the European Union (EU) continue to label the burning of wood as a "carbon-neutral" source of renewable"

Влез или се регистрирай за да коментираш

×