Медия без
политическа реклама

ТЕЦ "Бобов дол" възобновява горенето на отпадъци

28 Март 2020

ТЕЦ "Бобов дол" отново ще гори отпадъци, след като забраната  на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала, съобщи БНР.

От ръководството на електроцентралата са заявили, че според комплексното разрешително, ще могат да се  изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

Централата  вече е изпълнила изискването за изграждане на система за мониторинг на една от двете сероочистващи системи. Освен това от дружеството са поели ангажимент да монтират измервателни станции за чистотата на въздуха в района на Дупница и Големо село, на чиято територия е централата, както и в Бобов дол. Очаква се те да бъдат поставени до два- три месеца.

Новината за подновеното изгаряне на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" е изненадваща, защото преди месец прокуратурата влезе в централата и обяви, че е образувано досъдебно производство за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и за разполагане на стотици тонове отпадъци на площадка наблизо. Стигна се до задържане на изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, който е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хиляди лева.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ТЕЦ, отпадъци, изгаряне

Още по темата