facebook
twitter

Икономика

НАП подсеща: Остават само 14 дни за деклариране на доходите

За първи път електронно подадените декларации ще са повече от хартиените
370

Крайният срок за деклариране на доходите от 2018 г. изтича на 30 април, напомни НАП. До същата дата трябва да бъде платен и дължимият данък (ако има за довнасяне).

Две седмици преди края на кампанията в приходната агенция са получени малко над 300 000 формуляра. Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица до момента е подадена по интернет с ПИК (персонален код) или е-подпис. До момента ПИК имат близо 600 000 данъкоплатци. 

„Отчитаме много силен интерес към издаване на персонален идентификационен код в офисите ни в последните дни. Изглежда 2019-а ще е първата година, в която електронно подадените декларации ще са повече от хартиените. Електронното деклариране пести време и усилия“, обяви директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.

Всеки данъкоплатец може да провери в портала на НАП какви суми е получил през 2018 г. освен заплатата си, като използва ПИК или е-подпис. В електронната справка се виждат всички хонорари, възнаграждения по граждански договори и други. Просто ги преписвате в данъчната декларация и така избягвате риска от пропуски и грешки, посочват от приходната агенция. 

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НАП блокира парите и колата на невинен човек "погрешка"
Горанов посъветва общините да въведат подоходен данък

16.11.2019

1008 10
На Борисов много му се иска, но не му стиска да вдигне данъците

14.11.2019

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

2124 9

Коментари

sega_reader

Всички гербери могат и да не подават декларации, докато вожда и учителя е на власт, те са защитени и богопомазани. Виж, ако стана сакатлък, тогава ще е проблем.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×