facebook
twitter

Икономика

Банкова служителка е в ареста за присвоени пари на вложители

424

Поне 400 хил. лв. са източени от сметки на клиенти на банков клон в Нова Загора, съобщи bTV. 

По случая за 72 часа е арестувана 29-годишна банкова служителка. Според bTV тя е управител на клона. Полицията не потвърди тази информация. Регионални медии цитираха дирекцията на сливенската полиция, според която още не е готов одитът на банката, за да се разбере колко точно е присвоено. 

От репортаж на телевизията обаче се разбра, че клиенти са сигнализирали за липсващите пари, а не вътрешният одит на банката. Един от потърпевшите е Кольо Колев, на когото от сметките му липсват 180 хил. лева и са останали само 300 лв. "Показаха ми, че са пращани на различни лица, които аз въобще не познавам", каза той в репортаж. 

От измамата е пострадал и студент, който искал да плати семестъра си, но парите в сметката му липсвали. Родителите му сигнализирали полицията.

В дома на банковата служителка са намерени пари, вещи и предмети, които доказвали връзка с присвояването. Твърди се, че тя много пътувала в чужбина през последните седмици. 

Банката, чието име никой не назова, е изпратила до БНР официална позиция, в която се казва, че веднага след като е регистрирана нередност от вътрешната банкова система за сигурност и надзор, по случая е назначена проверка. Все още се изяснявали детайлите, но всички отговорни органи били уведомени. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Има сделка между ГЕРБ и ДПС за данъчната амнистия на мюфтийството
Донълд Тръмп вече иска 8.6 млрд. долара за стената с Мексико

10.03.2019

1060 16
САЩ приемат закон, за да установят парите на Путин

28.02.2019

5211 97

Коментари

sega_reader

Въпрос към дълбокоуважаваните банки: Каква е тази система, която позволява една 29 годишна п*кла да източва пари от сметки на клиенти ?

Втори въпрос-А ако служителят е 55 годишен и с многогодишен опит в банката, той какво ли има като идея в главата ?

Мерси.

Не, не ми отговаряйте, знам, че ще се блъскате един през друг да отговорите.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×