Quantcast

Медия без
политическа реклама

АПИ предупреди за ремонтни тапи по "Хемус" до септември

Държавното предприятие "Автомагистрали" ще работи по стоманен виадукт, който не е обновяван от 40 години

От понеделник, 4 май, започва пореден ремонт по автомагистрала "Хемус", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". По тази причина ще бъде затворено платното за Варна на стоманения виадукт при 35-ти км на АМ “Хемус”. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата.

Спирането на движението е за ремонт на съоръжението, което не е обновявано от изграждането му през 80-те години на миналия век. Ремонтът е поверен на държавното предприятие “Автомагистрали” ЕАД. "То ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември", уверяват от АПИ.  Не се посочва дали държавната фирма ще ползва съконтрактори и подизпълнители.

 

Строителните работи  включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др.

На  "Хемус" продължават и ремонтите на виадукта при 19-ия км край с. Потоп и на тръбата на тунел “Витиня” към София.

 

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни, подчертават от агенцията. 

 

 

Ключови думи:

АМ Хемус, виадукт

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?