Медия без
политическа реклама

Защо не подмладиха Джулия Робъртс и Том Круз за „Мисията невъзможна 7“

Режисьорът Кристофър Маккуори искал да върне звездите в 1989-а

30 Юли 2023
Замислената сцена с Джулия Робъртс така и не се реализира във филма.
ЕРА/БГНЕС
Замислената сцена с Джулия Робъртс така и не се реализира във филма.

Американските актьори Джулия Робъртс и Том Круз е можело да бъдат подмладени за филма „Мисията невъзможна 7: Пълна разплата. Част първа“, разказа пред Variety режисьорът на лентата Кристофър Маккуори. Той признава, че му се е искало да използва образа на 25-годишната Джулия Робъртс за сцена, чието действие се развива през 1989-а. Но впоследствие се наложило да се откаже от идеята за компютърно подмладяване, включително и за главния герой, чиято роля изпълнява Том Круз.

„Замислих се кой през 1989-а би могъл да изиграе наивно и невинно момиче – коя беше изгряващата звезда тогава. Точно по това време беше излязъл филмът „Мистична пица“. И си казах: „Боже мой, Джулия Робъртс! Джулия Робъртс, която все още не беше станала „Хубава жена“, би могла да влезе в ролята на тази млада девойка“, разказва Маккуори.

По думите на режисьора при обмислянето на сцената той се опитвал да си представи как би изглеждала излязлата през 1996 г. първа част на франчайза „Мисията невъзможна“, ако беше излязла в края на 80-те и съответно я беше снимал не Брайън де Палма, а Тони Скот – режисьорът на „Топ Гън“, затова гледал неговия филм „Дни на грохот“ (1990), в който също Том Круз е в главната роля.

В крайна сметка замислената сцена така и не е реализирана в екранната история, а Джулия Робъртс дори не е част от актьорския състав.

Маккуори отбелязва, че макар и да останал впечатлен от технологията, подмладила Харисън Форд в 25-минутната начална сцена от филма „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“, той се опасявал, че появата на екрана на компютърно върнатите назад в годините звезди би отвлякло вниманието от самия филм. Не на последно място, той се отказал от идеята и заради финансовите разходи. „Получих сметката за „подмладяването“ на тези хора, още преди в нея да бъдат включени хонорарите им. И ако съберете двама или трима от тях заедно в един кадър, докато приключим, това ще струва колкото целия влак“, обяснява режисьорът. Той има предвид кулминацията на филма, която се развива на бърз влак.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата