Медия без
политическа реклама

Започна подготовката на три нови филма от Star Wars

Един ще бъде режисиран от Джеймс Манголд, току-що завършил "Индиана Джоунс 5", а в друг ще се завърне героинята Рей

07 Апр. 2023
Дейзи Ридли ще се завърне като Рей в една от частите на новата трилогия.
Lucasfilm/Форум филм
Дейзи Ридли ще се завърне като Рей в една от частите на новата трилогия.

В последните четири години (от премиерата на "Епизод IX" през 2019-а), историите от света на "Междузвездни войни" биват разказвани само на малкия екран. През този период се появиха сериалите "Мандалорецът", "Книгата на Боба Фет", "Оби-Уан Кеноби" и "Андор". Междувременно имаше не едно и две съобщения за фалстарт или отмяна на различни кинопроекти от обичаната филмова вселена на Джордж Лукас. 

Но ето че Катлийн Кенеди, бивша секретарка на Спилбърг и настоящ президент на компанията Lucasfilm в рамките на гиганта Disney, обяви новите творчески планове на събитието Star Wars Celebration 2023 в Лондон. Още една, четвърта трилогия от Star Wars идва в кината и вече са ясни режисьорите, които ще се заемат с трите филма.

Първият ще бъде заснет от Джеймс Манголд ("Логан", "Форд срещу Ферари"), който току-що приключи работата върху новия филм за Индиана Джоунс. "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" - петото и последно приключение, в което шапката и камшика ще грабне оригиналният изпълнител на ролята Харисън Форд, ще има световна премиера на фестивала в Кан през май. Междувременно и Манголд, и Катлийн Кенеди потвърдиха, че това ще е последният филм от сагата изобщо. "Ние никога няма да направим филм за Инди без Харисън Форд", каза президентът на Lucafilm.

С втория епизод ще се заеме съавторът на "Мандалорецът" и дългогодишен падуан на Джордж Лукас, Дейв Филони. А третият ще бъде поверен на Шармийн Обейд-Чиной, пакистанско-канадска режисьорка, носителка на двe награди "Оскар" (за късометражeн документалн филм през 2012 и 2016 г.), а по-късно режисирала някои епизоди от сериала "Мис Марвел". Филмите няма да образуват сюжетна трилогия - всеки от трите ще се развива в коренно различна част от драстично разширената вселена на "Междузвездни войни". 

Филмът на Манголд ще ни върне до самото начало - зората на джедаите и историята на "първия джедай, овладял Силата". Епизодът на Филони ще има връзка със събитията от "Мандалорецът" и се разполага хронологично между "Завръщането на джедаите" и "Силата се пробужда". 

15 години след "Епизод IX: Възходът на Скайуокър" ще се развива действието в третия филм - в ерата на Новия джедайски орден, който слага началото на благодатна ера в използването на силата. Централна фигура в него ще бъде Рей, позната от финалната трилогия на оригиналната сага (2015-2019). Дейзи Ридли потвърди, че се завръща в ролята. 

Кога точно ще излязат тези филми, в какъв ред, и дали някой от тях ще съвпадне с отдавнашното бизнес намерение на Disney да имат нов "междузвезден" филм за Коледа 2025, предстои да се разбере. Но очевидно от компанията нямат намерение да оставят Силата да си почива.

Междувременно на Star Wars Celebration в Лондон бе представен за пръв път трейлър на "Асока" - новия сериал от света на "Междузвездни войни", който ще излезе в платформата Disney+ през август.

Warrior. Outcast. Rebel. Jedi.#Ahsoka arrives August 2023 on @DisneyPlus.

 

Последвайте ни и в google news бутон