facebook
twitter

Култура

"Уайтснейк" откриха листата с групи за "Хилс оф рок 2019"

455
СМЕ
Лидерът на "Уайтснейк" Дейвид Ковърдейл (в средата) има отличен контакт с българската публика от предишните гостувания на групата у нас.

Завесата на третото издание на фестивала "Хилс оф рок 2019" започва да се повдига. Вчера бе обявена първата група - "Уайтснейк", а днес уверенията са, че ще стане ясен и вторият хедлайнер. Всъщност за "Уайтснейк" се разбра още в сряда, когато името на групата се появи на официалния сайт на фестивала, но след около половин час изчезна и новината бе задържана с един ден по молба на мениджмънта на групата. След като тази формалност бе отметната, стана ясно също, че Дейвид Ковърдейл и компания ще свирят на 29 юни, т.е. втората вечер от тридневното събитие, което ще се проведе от 28 до 30 юни 2019 г. Мястото отново ще е до Гребния канал в Пловдив. Събитието е организирано от "София мюзик ентърпрайзис" и е част от програмата на "Пловдив 2019 - Европейска столица на културата".

Новата визита на "Уайтснейк" в България ще е част от световното турне "Flesh&Blood 2019" по случай 40-годишнината на групата. Този период бе запомнен с големи хитове като Here I Go Again, Is This Love, Still Of The Night, Fool for Your Loving, Ain't No Love in the Heart of the City, Love Ain't No Stranger, Crying in the Rain. "Вълнуваме се и очакваме с нетърпение да свирим на "Хилс оф рок" в Пловдив през 2019-а. Концертът ни ще е много специален и ще бъде продължение на 40-годишния ни юбилей!", обяви в специално обръщение Ковърдейл. 

Като хедлайнери на "Хилс оф рок" се спрягат още големи имена като "Металика" и "Рамщайн". Специално за "Металика" кметът на Пловдив Иван Тотев потвърди, че се водят преговори, но засега пречка е високият хонорар на групата. Неофициално се споменава сумата от 2 млн. долара. Гостуване на "Рамщайн" на пловдивския фестивал е възможно само на 30 юни, тъй като тогава германската метъл машина има пауза между концертите в Париж (28 юни) и Хановер (2 юли). "Металика" има свободни дати по време на "Хилс оф рок", но е по-вероятно, ако бъде договорен концерт, той да е самостоятелен - през август, около датата в Букурещ (14.VIII).

Заедно с обявяването на втория хедлайнер започва и продажбата на тридневни билети за фестивала в мрежата на "Ивентим" за цялата страна, включително НДК, "Български пощи", бензиностанции OMV, "Технополис" и др. Цената на първите 1000 бройки ще е по 120 лв. След това до Нова година ще струват 140 лв.

 

Ключови думи:

музика, Хилс оф рок
Все още няма коментари

Още

Испанците от Academia de los Afectos идват със серия от концерти
Предстои екстремен финландски метъл преди "Гарбидж" в Пловдив
По-неинтелигентни хора се управляват по-лесно

12.01.2019

Мария Митева

1374 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×