facebook
twitter

Култура

Уайнстийн получи цял етаж и 24-часово наблюдение в затвора

720
 Снимка Уикипедия
Остров Рикърс (1.67 км2) се намира в Ийст ривър между Куинс и Бронкс и е дом на главния затворнически комплекс на Ню Йорк.

Харви Уайнстийн вече е в затвора. Сигурно щеше да е чудесен символичен подарък за милиони жени, ако това се беше случило днес, навръх 8 март, но изглежда е станало още на 6 март - или поне така съобщава Ей Би Си, позовавайки се на неговия говорител. 

В сряда вечерта в затворническото отделение на болницата „Белвю” 67-годишният Уайнстийн е преминал през процедура по поставяне на стент. Той бе изпратен там заради болки в сърцето, получени веднага след след като съдебнато жури го призна за виновен в престъпно сексуално посегателство и изнасилване. 

Засега в затвора Харви Уайнстийн е държан изолиран и под наблюдение 24 часа на ден, вероятно до произнасянето на присъдата му.

Вътрешни източници от Отдела за изправителните домове и затворите са разказали пред TMZ, че откакто е на остров Рикърс, продуцентът е настанен на 6-ия етаж в основната сграда на Северния лазарет. Етажът разполагал с 30 легла в общо помещение, но в момента от съображения за сигурност Уайнстийн се ширел там сам. Според източниците, отделението разполагало с денонощна система за сигурност, която да следи всеки ход на опозорения холивудски продуцент, чрез камери за наблюдение и чести проверки от охраната. 

Що се отнася до ежедневието на Уайнстин зад решетките - то е доста стандартно. Той има право на един час физически упражнения на ден и достъп до библиотека (с правна литература) и религиозна служба. Той също така получава здравословно-полезни варианти за закуска, обяд и вечеря… но би могъл и да си поръча по-нездравословни неща от лавката. 

Уайнстийн ще научи колко време ще трябва да остане в затвора в сряда, на 11 март, за когато е насрочено обявяването на присъдата. Дали, кога, и къде ще бъде преместен след това, още не е известно. 

Все още няма коментари

Още

Овчаров е осъден да плати 16.5 млн. лв. за "Мини Бобов дол"

01.08.2020

7431 30
Живко Мартинов получи условна присъда по "Суджукгейт"

21.07.2020

3432 5
Прокурорски син получи година и половина условно за две жертви на пътя

20.07.2020

5296 33

Влез или се регистрирай за да коментираш