Медия без
политическа реклама

Том Круз скача в пропаст със засилка 3-4 пъти

По време на снимките на „Мисията невъзможна 7“ 58-годишната звезда направи нова рискована каскада

13 Септ. 2020
Снимка Instagram/ Chris McQuarrie
Том Круз на рампата в планината Хелсеткопен, Норвегия.

След забавянето, причинено от коронавируса, снимките на “Мисията невъзможна 7” започнаха. И напълно в духа на всяка невъзможна мисия - животът на Том Круз вече е в опасност, съобщава изданието Slashfilm. 

Режисьорът Кристофър Маккуори сподели снимка от работния процес, на която виждаме (най-вероятно) Круз, застанал на рампа, монтирана върху планинска скала, завършваща с пропаст. Заснетите видеокадри разкриват, че персонажът му Итън Хънт се засилва по рампата с мотоциклет, скача в пропастта и известно време само си пада, докато му се отваря парашутът. Благополучно, без да си счупи крака, както се случи преди 3 години по време на една уж по-проста каскада за “Мисията невъзможна 6”. 

Christopher McQuarrie and Tom Cruise are taking Mission: Impossible 7 to another level pic.twitter.com/eZaa5z8s5Y

— zach (@ZachMacieI) September 7, 2020

Снимката най-отгоре е от планината Хелсеткопен в Норвегия, където е построена рампата, от която излита Круз. В мрежата има видеоклипове, които показват каскадата и с повече подробности, от различни гледни точки. Хеликоптер с операторски екип следи и снима актьора през време. Но ние го виждаме доста отдалеч и трудно да се каже дали това наистина е Круз или някой по-ниско платен каскадьор рискува живота си.
  
От екипа твърдят, че каскадата е била изпълнена 4 пъти. Ако някой не вярва, че звезда като Круз би рискувала живота си, сме склонни да допуснем, че актьорът е скочил 3 пъти и е позволил и на каскадьора да го направи веднъж.

Междувременно “Фокснюз” съобщи, че Том Круз отделя част от собствените си пари, за да гарантира, че работата по новата "Мисия невъзможна" може да продължи на фона на пандемията COVID-19.

Снимките в популярния шпионски франчайз трябваше да започнат през февруари във Венеция , когато ограниченията поради пандемията затвориха и Венеция, и Италия, и всичко. За щастие на феновете, Саймън Пег, който играе Бенджи Дън, разкри пред Варайъти още през юли, че продукцията е готова да заработи в началото на  септември. Изглежда, че това всъщност се случва и благодарение на финансовата щедрост на Круз.

Според “Форбс” той е отделил 700 000 долара собствени пари, за да помогне на продуцентската компания Truenorth да наеме два круизни кораба от норвежка компания, които да приютят както актьорския състав, така и екипа на „Мисията невъзможна 7“ по време на снимките. Надеждата е да се създаде “балон”, който да им позволи да работят, без да рискуват зарази от външни контакти.

В седма част от екшън поредицата ще видим отново не само Круз, но и предишните „мисионери“ Винг Реймс, Хенри Черни, Саймън Пег, Ребека Фъргюсън и Ванеса Кърби. Все още не знаем какъв е сюжетът на филма, но лесно можем да предположим, че ще видим Итън Хънт и екипа му в поредната изправяща косата мисия.

Крис Маккуори, режисирал и предишните два филма, в момента всъщност снима и „Мисия невъзможна 8“ едновременно със седма част. Снимките за МН7 трябваше да започнат в края на февруари тази година, но коронавирусът обърка плановете.  След известно забавяне Маккуори и компания се завърнаха на работа в Норвегия. Към момента за премиерата на седмия филм е запазена датата 19 ноември 2021 г.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?