Quantcast

Медия без
политическа реклама

Том Круз се готви за най-опасната каскада в кариерата си

Холивудската звезда репетира по 30 скока с мотор на ден

23 Дек. 2022
Туитър
Том Круз репетира скокове с мотор от висока скала.

Холивудската звезда Том Круз разказа за най-рискованата каскада в неговата филмова кариера досега пред изданието New York Post. 60-годишният актьор споделя, че ще я направи на снимачната площадка на предстоящия „Мисията невъзможна: Смъртоносна разплата 1“ (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One). „Това безусловно е най-опасното нещо, което някога сме предприемали. Готвим се да заснемем каскадата в Норвегия – и това ще бъде скок с мотоциклет от скала“, казва той.

Координаторът на каскадите на Круз – Уейд Истууд, отбелязва, че актьорът в продължение на една година е преминал през базова подготовка и обучение за напреднали, преди да изпълни опасния номер.  

Преди дни Том Круз благодари на феновете на филма „Топ Гън: Маверик“, скачайки от хеликоптер. „Благодаря ви, че ни позволявате да ви забавляваме. Това наистина е чест за нас“, казва екшън-героят във въздуха, преди да се забие във водите на океана. Сега той е споделил в Туитър 9,5-минутен клип, в който се спуска от скала с мотор.

60-годишният Круз признава, че е искал да се занимава с рискови начинания още от ранна възраст. Кристофър Маккуори – сценарист и  режисьор на бъдещия филм, разказва, че актьорът настоява да върши цялата си каскадьорска работа сам – от планирането на каскадите до събирането на надежден каскадьорски екип. Треньорът по базови скокове Майлс Дейшър описва Круз като „невероятна личност“.

Звездата разкрива, че е правил по 30 скока на ден, за да усъвършенства всеки аспект от каскадата. Във видеото се казва, че той е изпълнил над 13 000 общо в актьорската си практика.

„Измислянето на каскадата е само едно от техническите предизвикателства. Другото е поставянето на камерата на място, откъдето да видиш как Том го прави. Само преди две години не съществуваха камери, които да ни позволят да правим това, което се опитваме да правим днес“, добавя Маккуори.

Според видеото Круз изпълнява цялостната каскада шест пъти дневно. „Това е много повече от най-опасната каскада, която някога сме опитвали. Единственото нещо, което ме плаши повече, е онова, което сме планирали за „Мисията невъзможна 8“, намеква сценаристът и режисьор. Седмият филм от поредицата – „Мисията невъзможна – Смъртоносна разплата 1“, трябва да излезе по кината на 13 юли 2023 г.

 

Още по темата