Медия без
политическа реклама

Тарантино продължи последния си филм в книга

Героят на Брад Пит от „Имало едно време в… Холивуд“ премина в литературата

03 Юни 2021
Брад Пит в ролята на Клиф Бут в „Имало едно време в… Холивуд“.
Брад Пит в ролята на Клиф Бут в „Имало едно време в… Холивуд“.

Куентин Тарантино е готов с продължението на деветия си филм  „Имало едно време в… Холивуд“… само че това не е десети филм за режисьора-сценарист, а първият му роман. И не е точно продължение, а по-скоро преразказ с добавена предистория. Той лично съобщи новината при гостуването си в Pure Cinema Podcast, предаде  Indiеwire. 

Авторът обясни, че не става дума за романизация на сценария с включване някои отпаднали сцени, а „по-скоро цялостно преосмисляне на филма. Tарантино е писал книгата 5 години, защото това е бил неговият начин да проучи и да разбере по-добре героите си — като се опита да разкаже за тях в литературна форма.

„Имаше твърде много неща, които написах и проучих, без да ги използвам във филма, защото нямаше начин да се разкаже толкова много в един филм. Нали знаете как вземате тромав роман и се опитвате да го превърнете във филм?  Е, за мен романът е голямата, тромавата версия на филма“. 

Един от героите в „Имало едно време в Холивуд. Роман“, е представен много по-цялостно, отколкото във филма. Това е каскадьорът Клиф Бут, изигран от Брад Пит толкова убедително, че  му донесе „Оскар“ за най-добър поддържащ актьор.

“Във филма Клиф е истинска загадка. Човек се чуди - откъде се е взел тоя, какво е правил преди? — казва Тарантино. — И едно от нещата в книгата е, че от нея ще научите много повече за миналото му“. 

В романа след всяка позната история от филма следва глава, която ни връща във времето и разказва случай от миналото на Клиф. Режисьорът нарича всяка една от тези глави „странно, малко криминале с Клиф в главната роля“.

В САЩ вече може да се направи предварителна поръчка на книгата, която се нарича „Имало едно време в Холивуд. Роман“. Тя ще се продава в книжарниците от 29 юни.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата