facebook
twitter

Култура

Скарлет Йохансон представи два филма в Торонто

213

Скарлет Йохансон бе топ звездата на кинофестивала в Торонто с дебюта на два нови филма. Особен интерес предизвика световната премиера на сатиричната комедия с нацистка тематика "Заекът Джоджо". Филмът на режисьора на "Тор: Рагнарок" Тайка Уайтити разказва историята на младо немско момче, живяло по време на Втората световна война, чийто въображаем приятел е версия на Адолф Хитлер. Оценен като "сатира срещу омразата" филмът описва как детето - член на младежката нацистка организация Хитлер югенд с привързаност към нацистки униформи и изгаряне на книги, открива, че майка му (Йохансон) крие еврейско момиче на тавана си.
Йохансон каза, че хуморът и детската перспектива на филма дават на зрителите нов начин да разберат "зверството на това, което наистина се е случвало по това време". Тя описа сценария, написан от Уайтити, който играе в образа на въображаемия Хитлер, като "перфектно бижу". Роденият в Нова Зеландия режисьор, който е от майорски произход с еврейска жилка, заяви, че излизането на филма е навременно в днешния поляризиран политически климат. "Сега виждаме всички онези малки общности от пропити от омраза групи и тези модели, които са се случвали през 30-те години на миналия век, да се случват отново", каза той. 
Йохансон, най-високоплатената актриса в света, се появи на червения килим и с "Брачна история", драма за развеждаща се двойка, в която тя застава срещу Адам Драйвър. Филмът на Netflix получи възторжени отзиви миналата седмица на световната си премиера във Венеция - същата седмица, в която режисьорът Мартин Скорсезе избра да похвали Драйвър като "един от най-добрите, ако не и най-добрия актьор от неговото поколение". Международният филмов фестивал в Торонто е най-големият в Северна Америка и продължава до 15 септември.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Арт лупа

18.07.2019

98 1
Отиде си великата Стоянка Мутафова

06.12.2019

4238 66
"Новите" стихотворения на Вапцаров се оказаха ръкописи на известни негови творби

04.12.2019

3047 10

Коментари

Предводител на ...

Роденият в Нова Зеландия режисьор, който е от майорски произход с еврейска жилка

Баси! 

Лoвkия

Ама па дедА му е бил лейтенант-полковник.👮

Mitnicharъ

Майор Майор Майор Майор Финкелщайн ...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×