Медия без
политическа реклама

Скарлет Йохансон и „Дисни“ се сдобриха ненадейно

01 Окт. 2021
Marvel
Скарлет Йохансон като Черната вдовица.

Броени дни след като първото съдебно заседание по делото за печалбата на Скарлет Йохансон от „Черната вдовица“ срещу„ Дисни“ бе отложено за март 2022 г., номинираната за „Оскар“ актриса и филмовото студио сключиха мир — и той сигурно е струвал скъпо на Дома на мишката.

„Щастлива съм, че разрешихме различията си с „Дисни“, пише в изявление Йохансон. „Невероятно се гордея с работата, която свършихме заедно през годините, и много се радвам на творческите ми отношения с екипа. Очаквам с нетърпение да продължим нашето сътрудничество през следващите години."

За разлика от язвителните коментари и обвинения — че действията на актрисата били „особено тъжни и обезпокоителни поради безчувственото пренебрежение към ужасяващите и продължителни глобални последици от пандемията Covid-19“, сега шефовете на „Дисни“ демонстрират единствено любов към Йохансон, която игра за тях Наташа Романов в 9 филма.

„Много сме доволни, че успяхме да постигнем споразумение със Скарлет Йохансон относно „Черната вдовица“, каза и Алън Бергман, председател на Disney Studios Content. „Оценяваме нейния принос към филмовата вселена на Marvel и очакваме с нетърпение да работим заедно по редица предстоящи проекти, включително Tower Of Terror.“

Нито една от страните не даде никакви индикации относно сумата,  за която са се споразумели, но според, пожелал анонимност вътрешен човек, сделката е била за повече от 40 милиона долара, които ще бъдат изплатени на части.

В основата на иска на Йохансон от 29 юли бе свързаното с  пандемията преминаване към хибридни премиери (едновременно на голям екран и стрийминг), въпреки че ѝ е било обещано „че филмът ще излезе само в киносалоните“ — като заплащането на актрисата ще зависи от продадените билети.

"Черната вдовица“ излезе по кината точно когато вариантът Делта превземаше Америка и на 9 юли филмът бе качен в стрийминг платформата Disney+ срещу допълнителна такса. Това доведе до рязък спад продажбите на билети за киносалоните.

Въпреки използването на термини като „мизогинистична атака“ от адвокатите на актрисата и разкритията на „Дисни“, че за „Черната вдовица“ Йохансон вече е получила 20 млн. долара, е ясно, че още в първите дни след подаването на иска и двете страни са търсели спешно решение на конфликта. Коментатори в Холивуд отбелязват, че в момента  „Дисни“ няма никакъв интерес от един шумен съдебен процес, който може да извади на светло вътрешни правила и механизми в студиото. 

Още по темата