facebook
twitter

Култура

Седем спектакъла в "Сцена на вековете" 2019

Опера, балет и симфоничен концерт очакват публиката в крепостта Царевец
303
Откриването е тази събота с "Лебедово езеро" на Имперския руски балет.

Царевец, 
Велико Търново

 

Обичани оперни и балетни заглавия, както и симфоничен концерт представя "Сцена на вековете" 2019 в крепостта Царевец. Програмата започва на 13 юли с "Лебедово езеро" на Имперския руски балет. На 20 юли Държавна опера-Бургас представя "Турандот" от Джакомо Пучини. Историята за китайската принцеса е под режисурата на Нина Найденова, диригент е Найден Тодоров.

На 26-и Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" ще се включи с оперетата "Теменужката от Монмартър" (комп. Имре Калман). Постановката е на Бойко Богданов, като екипът на Великотърновския театър ще постави за първи път у нас произведението в неговия оригинален вид. След края на постановката ще бъде излъчен аудиовизуалният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".

На 3 август в крепостта ще "оживее" още едно произведение от Пучини - "Бохеми", постановка на Държавна опера-Русе. След спектакъла публиката отново ще има възможност да наблюдава шоуто "Звук и светлина". На 10 август Музикално-продуцентски център Варна гостува с операта "Симоне Боканегра" от Джузепе Верди, режисирана от Деян Прошев. 

На 30 август "Сцена на вековете" 2019 ще бъде домакин на симфоничен концерт. Той е на Русенската филхармония и е посветен на 120 години от рождението на Панчо Владигеров. Почетен гост-диригент е Йордан Камджалов, а гост-солист - младият виолончелист Атанас Кръстев. На Царевец ще прозвучат Българската рапсодия "Вардар" (1922) и "Българска сюита" (1927). 

Последният спектакъл в програмата ще бъде представен на 4 октомври от 19 ч. на цирковата площадка в кв. "Колю Фичето". "Палячи" на Руджиеро Леонкавало ще оживее в естествения декор на арената на Академичен цирк "Балкански". Режисьор е Огнян Драганов, диригент - Ивайло Кринчев, концертмайстор - Румен Какамъков, сценография и костюми - Каталин Йонеску- Арборе (Румъния). Участват артисти от трупата на "Балкански", солисти, хор, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

Всички представления, с изключение на "Палячи", започват в 21 ч. в крепостта Царевец. Билети се продават в Туристическия информационен център в Търново и в мрежата на "Ивентим". 

Все още няма коментари

Още

В Стара Загора правят специална трибуна за летния сезон на Операта
Стадо овце падна от скалите на Царевец

25.06.2019

8487 29
"Ла Скала" връща милиони на Саудитска Арабия след скандал

19.03.2019

1450

Влез или се регистрирай за да коментираш

×