Quantcast
"Санремо" 2021: със звезди, но без публика | СЕГА
facebook
twitter

Култура

"Санремо" 2021: със звезди, но без публика

Фестивалът започна снощи при засилени мерки за сигурност
337

Малко преди 22 часа снощи се вдигна завесата на на 71-ия фестивал на италианската песен "Санремо". Той ще продължи до шести март, като за пръв път в историята му в театър "Аристон" ще има звезд на сцената, но не и публика. Италианците ще гледат само по държавната телевизия RAI и в интернет. Събитието се провежда при строги мерки за сигурност заради пандемията, но все пак под мотото "Музиката не спира".

Участват 32 изпълнители. 26 от тях са известни имена като Ермал Мета, Ариза, Малика Аян и др., а новите са 8, съобщава кореспондетът на БНР в Италия. По покана на артистичния директор и конферансие на фестивала Амадеус, постоянни гости през петте вечери ще са рапърът Акиле Лауро и футболната звезда на "Милан" Златан Ибрахимович, който не е отседнал в хотел като другите гости, а в личната си яхта.

Специалните гости - певци, актьори и спортисти, са 23-ма. Сред тях е Лаура Паузини, носителка на  наградата "Златен глобус" отпреди няколко дни за песента си "Io si" към филма "Животът пред теб" с участието на легендата София Лорен.

Чудесно пролетно време в област Лигурия приветства откриващия ден на фестивала, а хотелите и ресторантите отвориха врати за участниците. Но общото настроение е доста по-тягостно от други години. "Дано няма друг такъв фестивал", каза актрисата Матилде Де Анджелис, помощник конферансие на водещия Амадеус снощи.

 

E questo è solo l'inizio... 😂 La prima serata del Festival di #Sanremo2021 è su RaiPlay → bit.ly/3bZqkoU

Posted by Festival di Sanremo on Wednesday, March 3, 2021

 

Ключови думи:

Санремо, фестивал, публика

Още

Духът на джаза напусна Банско
A to Jazz се завръща с безплатни концерти в парка

07.06.2021

526
Битката за "Банско джаз фест" между роднини и кмет се ожесточи

02.06.2021

1092