Медия без
политическа реклама

Любимците Il Volo идват с новата си програма Ad Astra

Прочутото италианско трио ще изнесе концерт на 2 ноември в зала 1 на НДК

11 Юни 2024
Тримата от Il Volo са отдавнашни любимци на българската публика.
Тримата от Il Volo са отдавнашни любимци на българската публика.

Прочутото италианско трио Il Volo – тенорите Иняцио Бускето, Пиеро Бароне и баритонът Джанлука Джинобле, ще гостува в България с новата си програма Ad Astra. Момчетата ще изнесат концерт на 2 ноември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите на събитието от BG Sound Stage Management.

Гласовете им са познати и аплодирани от милионни аудитории. Те популяризират италианското белканто по света и още като деца са споделяли сцената с някои от най-големите звезди на световната музика. Многократно са препълвали най-големите зали на планетата.

Il Volo са любимци и на българската публика с напълно разпродадените си концерти на Античния театър в Пловдив, в зала „Арена Армеец” и с концертите си във Варна в три поредни години. Всеки път са възторжено посрещани от зрителите заради взривяващата емоция на техните великолепни интерпретации и харизматичното присъствие на сцената.

Този път триото идва у нас, за да представи новия си албум Ad Astra като част от световното си турне. Концертът ще бъде на 2 ноември в зала 1 на НДК. Това е първото завръщане на Il Volo в емблематичната зала след техния дебют в България през 2017 г. и е дългоочаквано от техните фенове в София.

Ad Astra е първият албум на триото с изцяло нови авторски песни (с изключение на Who Wants to Live Forever). Той излезе в края на март, след тяхното участие в 74-ото издание на фестивала в Сан Ремо с песента Capolavoro („Шедьовър“), отбелязваща кулминацията на тяхната 15-годишна кариера. Ad Astra е истински шедьовър, съчетал трите различни и допълващи се личности на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето. Това е уникален звукозаписен проект, създаден от едни от най-известните автори на музика и продуценти в момента – композициите чертаят мост между миналото и настоящето с поглед към бъдещето.

Програмата им ще включва също и знаменити класически парчета от 15-годишния им репертоар, емблематични за италианската музика, но и техни солови изпълнения от световната песенна съкровищница, с които тримата ще покажат поотделно индивидуалността си и личните си музикални предпочитания.

Невероятните им гласове са открити още на 15 години на детски вокален конкурс и тогава започва и зашеметяващата кариера на трите момчета от малки градчета в Сицилия и Абруцо, която не спира и до днес. Наричани са наследници на тримата тенори и са пели в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка. Имат множество албуми със златен и платинен статус, две номинации за латино „Грами“ и милиони почитатели по целия свят.

През 2015 г. Il Volo грабват голямата награда в Сан Ремо с превърналата се в мегахит песен Grande Amore, с която печелят вота на публиката и на „Евровизия 2015“. Техни духовни ментори са тримата тенори Лучано Павароти, Хосе Карерас и Пласидо Доминго, в чест на които издават албума си Notte MagicaA Tribute to the Tree Tenors с участието на Пласидо Доминго. Следват албумите Musica, 10 Years… Пълнят многократно Арена ди Верона, Royal Albert Hall в Лондон, Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022 г. създават проекта в чест на големия италиански композитор Енио Мориконе и албума Il Volo Sings Morricone – поклон пред филмовата музика, любима на много поколения, с който гостуваха и в България.

През май тази година в три разпродадени концерта под наслов Tutti per Uno („Всички за един“) на Арена ди Верона Il Volo си партнираха на сцената с някои от най-известните артисти от италианската музикална сцена – Клаудио Бальони, Франческо де Грегори, Джорджа, Джана Нанини, Умберто Тоци, Роберто Векиони, Алесандра Аморозо и много други. А с голям концерт в Рим на Термите на Каракала в началото на юни дадоха старт на световното си турне Ad Astra.

Билети за концерта на триото на 2 ноември в София влизат в масова продажба от утре, 12 юни.