Quantcast
Посланикът на САЩ предизвика Графа, Любо Киров и Орлин Павлов | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Посланикът на САЩ предизвика Графа, Любо Киров и Орлин Павлов

1 495
#ЗаедноЗаБългарскатаМузика

Предизвикателството започва! Посланик Мустафа и нейната дипломатическа група изпълняват любима българска песен и предизвикват трима български певци да отговорят. Кой е предизвикан? Коя е песента? Ще бъде ли прието предизвикателството? Разберете в нашето видео! #ЗаедноЗаБългарскатаМузика The challenge is on! Ambassador Mustafa and her diplomat band perform a favorite Bulgarian song, and challenge 3 Bulgarian musicians to respond. Who got the challenge? What’s the song? Will the challenge be accepted? Find out in our video! Графа - Владимир Ампов (Grafa - Vladimir Ampov) Любо Киров / Lubo Kirov Orlin Pavlov

Posted by U.S. Embassy Sofia on Sunday, June 21, 2020

До вчера песента „Заедно“ на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов имаше поне три видеоклипа - студиен от 2013 г. и два по-нови, записани на живо на концерти на Любо (през 2017) и Орлин (през 2019). От днес вече има и четвърти. За разлика от първите три, новият клип не е записан в студио или на живо, а в американското посолство (на плейбек). 

В ролите на Графа, Любо и Орлин са посланик Херо Мустафа и още две дами от дипломатическата мисия на САЩ в София (едната от тях в анцуг с цветовете на българското знаме. Трябва да уточним, че “пеенето” на плейбек е обичайна практика, когато се снима клип. В края на едноминутното видео музиката затихва и посланик Мустафа казва пред камерата:

И сега - предизвиквам Графа, Любо Киров и Орлин Павлов да ни представят тяхната любима българска песен. Вие сте! Заедно за българската музика!", с акцент, но иначе на съвсем правилен български език. 

Това е поредната изява на американското посолство, в която дипломатите демонстрират интерес и познания за нашата култура, език и история. Виждали сме ги да рецитират българска поезия, да се включват в български традициии и да отбелязват българските празници, може би повече от всяка друга дипломатическа мисия у нас. 

Сега, съдбата на новата инициатива #ЗаедноЗаБългарскатаМузика, а значи и светлото бъдеще на българската музика, са в ръцете на Графа, Любо и Орлин. Те първо трябва да отговорят достойно на предизвикателството, като изпълнят любима българска песен - това едва ли ще им бъде трудно. После обаче трябва за изберат кого да предизвикат.

Няма да им даваме акъл, но биха могли по някакъв начин да върнат топката - сещаме за няколко други посолства, чието включване в инициативата би повишило силно интереса към нея. Предизвикателството започва!

Още

Кирил Петков търси нови модели за борба с корупцията

19.05.2022

ВАСИЛ НАНЧЕВ

4272
На ремонтирания пл. "Славейков" пак ще се копае

13.06.2021

3965
И след ремонта на "Графа" - пак ремонт