facebook
twitter

Култура

Пирати и морски битки в театър "Азарян"

Режисьорката на "Кралят Елен" създава и спектакъл по "Островът на съкровищата"
83
"Островът на съкровищата"

Премиера - днес, 19 ч.

 

Театър "Азарян" в НДК ще посрещне премиерата на "Островът на съкровищата" по класическия юношески роман на Робърт Луис Стивънсън. Атрактивната постановка, подходяща за малки и големи, е под режисурата на Анастасия Събева. Младата режисьорка заедно с осем талантливи актьори (Стелиан Радев, Августина-Калина Петкова, Елена Нацариду, Веселин Петров, Ненчо Костов, Боян Арсов, Борис Кашев, Весела Петрова) преди година постави на същата сцена "Кралят Елен" - спектакъл с редица театрални награди, номинации, гостувания на престижни фестивали и признания на публиката.

Сега част от този екип плюс няколко свежи допълнения в лицето на актьорите Явор Вълканов, Михаил Сървански, Димитър Несторов, Елица Костова, Васил Витанов, Нено Койнарски, Иван Станчев, Виктор Иванов, Деян Жеков, Денис Хаят и Шахин Шехзен е подготвил за публиката ново приключение, този път за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови. Ефектната сценография и костюми са на Ивайло Николов и Ива Гикова, а Стелиан Радев е автор и на музиката в спектакъла. 

"За мен "Островът на съкровищата" е сбъдната мечта, приключението, за което всеки от нас мечтае от дете! Морски бури и битки, търсене на загубено съкровище и пазени тайни, които излизат наяве. Днес мисля, че имаме нужда от повече красиви, театрални, приказни приключения, които да ни вдъхновят, забавляват и осмислят. Смятам, че спектакълът ще развълнува както младежите, така и по-възрастните зрители, които не са забравили пиратските истории от детството си", споделя младата режисьорка.

Популярният Христо Мутафчиев ще се превъплъти в образа на страховития пират Флинт, а следващите представления са на 21 и 30 декември. Билети се продават на касите на НДК. 

Все още няма коментари

Още

Гласовете ви чувам
Йоана Буковска изследва промяната по Лив Улман
Да се бях родил някъде другаде*

Влез или се регистрирай за да коментираш