facebook
twitter

Култура

Пауза за "Междузвездни войни"

457
 снимка: Lucasfilm/Disney
Кадър от Епизод 9 - "Възходът на Скайуокър", който ще сложи край на познатата и обичана в последните 40 г. сага.

Филмите от "Междузвездни войни" ще спрат за момента. "Ще направим пауза, ще мине известно време, защото сагата за Скайуокър приключи с деветия филм. Ще има и други филми от "Междузвездни войни", но ще направим известна почивка." Това обяви шефът на "Дисни" Робърт Айгър, цитиран от "Контакт мюзик". В края на миналата седмица феновете видяха първия трейлър за предстоящия през декември девети епизод "Възходът на Скайуокър".

Коментарът на Айгър идва малко след като продуцентката Катлийн Кенеди обяви, че макар Епизод 9 да е "кулминацията на сагата на Скайуокър", това не е краят на "Междузвездни войни". "Знаехме, че в един момент ще трябва да приключим сагата - още преди да започнем работата по "Силата се пробужда". Но сега търсим следващата сага. Не просто следващата трилогия, а нещо, което ще продължи през следващите 10 години и дори по-дълго", заяви бившата секретарка на Спилбърг, която е президент на "Лукасфилм" след придобиването на компанията от "Дисни".

Решението на "Дисни" е повлияно и от неособено задоволителните касови резултати на "Соло: История от Междузвездни войни". Плановете за още подобни филми от вселената на Star Wars също бяха оставени на режим "изчакване". 

Режисьорът на "Възходът на Скайуокър" Джей Джей Ейбрамс пък коментира работата си по 9-и епизод от сагата. Той сподели, че е обсъдил идеите и плановете си за сюжетното развитие с бащата на поредицата Джордж Лукас: "Този филм беше едно особено специфично предизвикателство. Трябваше да взема предвид всички 8 филма преди него и да създам подходящ завършек за трите трилогии преди това. Трябваше да се погледне на цялата история отстрани, да се види цялата картина в нейната пълнота. И да си задам въпроса - какъв е начинът да се сложи край на всичко това?"

Ейбрамс бе режисьор и на "Епизод 7: Силата се пробужда" през 2015 г., който бе първият с щемпела на "Дисни". 

Все още няма коментари

Още

Тайка Уайтити ще режисира "Междузвездни войни"

07.05.2020

243
Вирусът покоси джаз легендата Елис Марсалис и актьор от Star Wars

02.04.2020

Обновена

1211
Поредно сбогом от една далечна галактика

19.12.2019

АНИТА ДИМИТРОВА

2277 6

Влез или се регистрирай за да коментираш