Quantcast

Медия без
политическа реклама

Панславянската момичешка група VESNA започва турне от София

Бандата с българско участие представи Чехия на "Евровизия"

18 Юли 2023
"Весна"

Колоритната славянска група VESNA ще изнесе концерт в София на 1 ноември. Шоуто в Sofia Live Club ще сложи началото на обиколката на момичешката банда в Централна и Източна Европа. "Весна" (което значи, разбира се, пролет) нашумя, след като бе избрана да престави Чехия на "Евровизия" 2023. В групата са три чехкини, словачка, българка и рускиня, които пеят на английски и на три славянски езика – български, украински и чешки. Те завършиха в Топ 10 на евроконкурса с парчето си My Sister’s Crown.

VOTE FOR US TO GET US TO EUROVISION: https://linktr.ee/vesnamusicOfficial Video for “My sister’s crown” by Vesna. Listen to & Download “My sister’s crown” ou...

"Весна" е сформирана преди шест години и има издадени два албума, в които съчетава елементи на модерния поп и  традиционния фолклор. Песните са написани от водещата певица Патрисиe Канок Фускова, а българското участие е в лицето на Танита Янкова - атрактивната цигуларка, която рапира на български в My Sister’s Crown. Танита е дъщеря на ямболския художник Тодор Янков, майка й също е българка. Макар да е родена и израсла в Прага и да говори родния си език с лек акцент, тя самата се определя като български музикант и композитор.

Останалите са Маркета Мужаткова, Тереза ​​Чепкова, Бара Юранкова и Олеся Очеповская. Освен популярните си хитове My Sister's Crown и Hej mami, VESNA ще изпълни на концертите и песни от предстоящия си трети албум Musica slavica. Той отново съчетава различни езици и магически славянски свят с електроника и поп.

Билетите за 1 ноември са по 30 лева в мрежата на Ticket Station, а в деня на събитието ще струват 40 лв. 

Още по темата