Quantcast
Пак се изложихме с "Евровизия": Рони Ромеро издирван от съда | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Пак се изложихме с "Евровизия": Рони Ромеро издирван от съда

Чилийският певец ще представи България като част от групата Intelligent Music Project
Обновена
6 278
 Снимка: БНР
Intelligent Music Project - Рони Ромеро е с дънковото яке, вдясно от д-р Милен Врабевски.

И тазгодишното участие на България в "Евровизия" няма да мине без скандали. Оказва се, че Рони Ромеро - бивш вокалист на "Рейнбоу", а сега на Intelligent Music Project, който ще представи страната ни на конкурса в Торино през май 2022 г., е обявен за издирване в Испания. Той не се е явил в съда на 17 ноември, след като бил призован да свидетелства по жалба, подадена от бившата му приятелка в първоинстанционен съд във Валдеморо. Това съобщава испанският "Ел Еспаньол", цитиран от българския сайт "Площад Славейков".

Бившата му партньорка, която има и син от Ромеро, твърди, че е била заплашвана от него. Повече детайли по случая не се разкриват, но тя има издадена ограничителна заповед срещу вокалиста – Ромеро няма право да се доближава на по-малко от 500 метра от нея или да я търси за дистанционно общуване. Докато трае съдебната процедура, съдът е издал забрана за Ромеро да купува, притежава и използва оръжие на територията на Испания.

Певецът развива музикалната си кариера в Испания от 2009 до 2019 г. и според испанските източници въпросният инцидент се е случил в този период. Съдията по делото е пристъпил към издаването на заповед за задържане като превантивна мярка, след като изпълнителят не се е явил, за да даде показания. Ромеро понастоящем живее в Букурещ. Пред медиите той е заявил, че обвиненията са лъжа и целят да очернят имиджа му.

Чилиецът Рони Ромеро, най-известен със сътрудничеството с Ричи Блекмор в един от късните състави на "Рейнбоу", е част от Intelligent Music Project от 3 години. Продуцентската къща с това име е основана от д-р Милен Врабевски през 2010 г., като в шестте издадени от нея албума са участвали и други международно известни музиканти като Саймън Филипс от "Тото", покойният Джон Лоутън от "Юрая Хийп", Джон Пейн от "Ейжа", Карл Сентанс от "Назарет" и т.н. Врабевски е най-известен у нас като учредител на фондация "Българска памет", а от февруари тази година е и председател на Обществения съвет на БНР. В момента в Intelligent Music Project освен вокалиста участват българските музиканти Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Димитър Сираков и Бисер Иванов. Те ще се състезават в Торино с песента Intention.

 

Intelligent Music Project – IntentionAuthor of the music and lyrics: Milen Vrabevski, MDArrangement: Milen Vrabevski, Ivo Stefanov, Bisser IvanovMusic co-pro...

ПРАВО НА ОТГОВОР

Днес следобед Ромеро разпрати до медиите писмо в своя защита. В него той съобщава, че публикуваната информация е частично вярна - съществува съдебна процедура по издирването му в Испания. Според него тя е започнала през декември 2020 г., а той е информиран едва през юни 2021-а, когато е отишъл в Испания да вземе сина си. "Впоследствие нямах възможност да се явя на насрочения от съда разпит, поради това, че нито тогава, нито в момента живея в Испания, (и) съм бил обявен за издирване. Но, както споменах, за това в момента се грижи моят адвокат. Съдът, полицията и испанското посолство в Букурещ знаят актуалния ми адрес, телефонния ми номер и имейла ми, след като аз лично ги подадох... От юли 2021 до момента нямам никаква информация за развитието на случая", пише той.

Ромеро допълва, че обвиненията срещу него са базирани на изваден от контекста есемес от кореспонденция, случила се в пика на пандемията от Covid-19 през 2020, когато "нямах възможност да пътувам до Испания и респективно да виждам 8-годишния си син".

"Оповестяването на информацията за разследването до медиите именно в този момент от моята кариера, е поредният мръсен номер, целящ да опетни името и имиджа ми – нещо, от което страдам от момента, в който се преместих да живея в Букурещ. Заедно с годеницата ми постоянно сме обект на тормоз дори в социалните мрежи – от фалшиви профили с един и същи източник", оплаква се музикантът.

 

Още

Бащата на пънка Джони Ротън изпадна до "Евровизия"

10.01.2023

2630
Български „Вражалец“ отива в Северна Македония с послание

05.01.2023

333
Заради груби машинации променят правилата на „Евровизия“

23.11.2022

530