Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нов роман с агент 007 се пише за коронацията на Чарлз

"В тайна служба на Негово величество" ще излезе 60 години след оригинала на Иън Флеминг

02 Апр. 2023
Eon/MGM
Джордж Лейзънби и Даяна Риг във "В тайна служба на Нейно величество".

Британският писател Чарли Хигсън е получил поръчка да напише роман за Джеймс Бонд по случай коронацията на Чарлз Трети, съобщи Прес асосиейшън/ДПА.

Хигсън е автор на пет книги за младежката серия за Бонд. Романът "В тайна служба на Негово Величество" е поръчан от компанията "Иън Флеминг Пъбликейшънс" за издаване на 4 май, два дена преди коронацията на краля на 6 май.

Преди шест десетилетия - 1963 г., е публикуван десетият роман на създателя на агент 007 Иън Флеминг "В тайна служба на Нейно Величество". По това време на трона вече от единадесет години седи майката на Чарлз, Елизабет II. Романът е филмиран само шест години по-късно и е единственият в поредицата, където ролята на шпионина се изпълнява от Джордж Лейзънби. Бонд гърл пък е популярната британска актриса Даяна Риг.

Новата история за агент 007 ще го пренесе два дена преди коронацията. Бонд има задача да осуети в последния момент опит за прекъсване на церемонията от ексцентричния Ателстан от Уесекс, който иска да даде урок на Обединеното кралство. 

Говорейки за предстоящия роман, Хигсън каза: "Когато от "Иън Флеминг Пъбликейшънс" дойдоха при мен с идеята да напиша история за Бонд за възрастни преди малко повече от месец, бях развълнуван - докато не осъзнах, че трябва да е готов за коронацията през май. . . Флеминг е известен с това, че пише бързо и аз канализирах тази енергия. И сега е толкова вълнуващо за мен най-накрая да вляза в света на порасналия Бонд".

"Всичко, което очаквате от една история за Бонд, е там - секс, насилие, коли, колоритен злодей с неприятен помощник и, разбира се, самият Бонд, толкова известен и същевременно толкова непознат."

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат предоставени на Националния тръст за грамотност, който подпомага деца в неравностойно положение.  

"В тайна служба на Негово Величество" ще бъде достъпна дигитално като електронна книга, като аудиокнига - прочетена от Чарли Хигсън, и в издание с твърда корица от 4 май.