Медия без
политическа реклама

Даниъл Крейг разкри как е получил ролята на Джеймс Бонд

Продуцентите продължават да търсят подходящия актьор над 30 за бъдещите филми от франчайза

11 Окт. 2022
ЕРА/БГНЕС
Даниъл Крейг беше Бонд в 5-те последни филма от поредицата.

Британският актьор Даниъл Крейг разкри какво е поискал от продуцентите, преди да бъде избран да изпълни ролята на легендарния агент на MI6 в последните филми за Джеймс Бонд. Признанията му предава Independent. В тях Крейг обяснява, че е подписал договора чак след като се е убедил, че ще може да внесе в образа на агент 007 нещо ново и различно от това, което са направили предишните изпълнители Шон Конъри, Роджър Мур и Пиърс Броснан.

„Преди да прочета сценария, казах на (продуцентите) Барбара (Броколи) и Майкъл (Дж. Уилсън), че няма да мога да повторя онова, което е било по-рано. Няма да пресъздам този образ, който е бил преди мен. То е било блестящо, но аз няма да успея да го направя. Просто няма да мога да стана онзи човек, когото хората очакват. Но мога да се опитам да създам нов образ, защото за мен това е увлекателно и интересно“, споделя Даниъл Крейг. Продуцентите одобряват желанието на актьора. „Вместо да ми кажат: „Много ви благодарим, довиждане“, те ми казаха: „Да, точно това искаме от вас“, припомня си кинозвездата.

Крейг за пръв път се превъплъщава в Джеймс Бонд във филма „Казино Роял“ през 2006 г. След това той изиграва британския шпионин в още 4 продукции. Последният филм с участието на Крейг в ролята на агент 007 – „Смъртта може да почака“, излезе миналата година.

Преди броени дни продуцентите на поредицата обясниха защо не търсят за образа на разузнавача прекалено млад актьор, ненавършил 30 години, предаде ScreenRant. Според Майкъл Дж. Уилсън Бонд е мъж, който има определен опит във военната служба. „Не трябва да се забравя, че Бонд е вече ветеран. Той има известен опит, минал е през войни. Вероятно е служил в специалните авиодесантни части (SAS) или нещо подобно. Не е някое гимназистче, което можеш да доведеш и да започнеш да снимаш. Ето защо тази роля е по-подходяща за трийсетгодишни”, обяснява Уилсън. Търсенето на кандидат за ролята на Агент 007 все още продължава. Едно от условията за избор на актьор Уилсън и колегата му Барбара Броколи наричат ​​„дългосрочно сътрудничество със собствениците на франчайза“. Според тях артистът ще трябва да остане в ролята поне 10-12 години. Сред фаворитите с най-големи шансове към настоящия момент продължават да са актьорите Хенри Кавил, Том Харди и Реге-Жан Пейдж.

Още по темата