Медия без
политическа реклама

Нечувана песен на „Бийтълс“ ще звучи за 80-ия рожден ден на Джон

24 Септ. 2020
Джон Ленън (вляво) и останалите от „Бийтълс“ пристигат в Ню Йорк през 1964 г.
Wikipedia
Джон Ленън (вляво) и останалите от „Бийтълс“ пристигат в Ню Йорк през 1964 г.

На 9 октомври 2020 година Джон Ленън щеше да навърши 80 години. По този повод по-малкият му син Шон Оно Ленън интервюира сър Пол Маккартни за отношенията му с Джон. Вече записаната дискусия, в която участват още Джулиън (синът на Джон от първия му брак) и Елтън Джон, ще бъде част от специална програма в две части на Би Би Си Радио 2, „Джон Ленън на 80”, с която ще бъде отбелязан рождения ден на легендарния член на „Бийтълс”, съобщава Би Би Си.

„Сега гледам назад към миналото като фен. Какъв огромен късмет имах да срещна това странно момче, което обичаше музиката като мен, да се сприятелим и да открием как се допълваме!“, казва сър Пол за срещата с Ленън. Пред Шон, той признава, че първите песни, които са написали заедно с Джон "не са били много добри".„В крайна сметка започнахме да напредваме,  а скоро вече ни доставяше такова удоволствие да пишем заедно, че наистина започнахме да се развиваме", споделя Маккартни.

След това взима китарата си и изсвирва за пример откъс от една от най-ранните песни на Ленън/Маккартни, наречена Just Fun, която никога не е била записана. 

Само най-големите  фенове на „Бийтълс“ са чували за съществуването на Just Fun, за която се смята, че е написана в края на 1957 -а или началото на 1958 г. (Джон и Пол се запознават на 6 юли 1957 г.). Тя се споменава във филма Let It Be, когато сър Пол си спомня, че я е написал с Ленън след училище, и изпява три тона от нея. Макарти разказва, че няколко път е свирил песента по време на саундчек и знае за съществуването на буутлег версия от юни 2004 г., но качеството е толкова лошо, че думите не се разбират - освен повтарящата се фраза „They say our love was just fun“ („Казват, че любовта  ни беше просто забавление“).

В документалното шоу на Радио 2 сър Пол и Шон обсъждат и периода около албума Let It Be („Бийтълс“ се разпадат скоро след записването му през 1970 г.) и Пол казва, че винаги е смятал този период за мрачен. Но след като наскоро видял новооткритите кадри от звукозаписните сесии, използвани във вече готовия филм на Питър Джаксън "The Beatles: Get Back", си променил мнението. Премиерата на този филма на Джаксън в киносалоните трябваше да се състои на 4 септември, но беше отложена от „Дисни“ чак за 27 август 2021 г.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата