Медия без
политическа реклама

Моноспектакълът „Живак“ на Димитър Живков излиза като роман

След 10 години и 250 представления на сцената, на 20 март ще имаме и книжна премиера

25 Февр. 2023
Чаровният актьор Димитър Живков в "Живак" - моноспектакъла.
Чаровният актьор Димитър Живков в "Живак" - моноспектакъла.

След 10 години и 250 представления на сцената моноспектакълът на актьора Димитър Живков „Живак“ излиза като роман с марката на издателство „Сиела“. Премиерата на книгата ще бъде на 20 март от 19.30 ч. в столичния Сити Марк арт център, съобщава актьорът и вдъхновен хроникьор на новия Северозапад в своя профил във Фейсбук.

„250 представления са зад гърба ни, 250 вълнуващи срещи с нейно величество публиката. Какво следва? Следва представлението "Живак" да продължи своя сценичен живот, но нещо любопитно излезе от неговото 10-годишно присъствие. Скъпи приятели, с огромно вълнение искам да ви представя "Живак. Романът", обявява авторът.

Разширен и допълнен, разказът за историята на Здравко ще ни срещне с любими образи и ще ни запознае с някои нови, издава Митко Живков-Живака. Корицата е дело на художника Дамян Дамянов.

„Две благодарности още в началото - на Димитър Живков за таланта и отдадеността му, и на Десислава Мирчева, че преди 10 години ме заведе на "Живак", след което вече за мен друга пиеса нямаше. Години мечтая за тази книга и тя е вече почти готова! Към средата на следващия месец обичаната пиеса "Живак"…(аз лично съм я гледал над десет пъти!) получава своето литературно преображение в "Живак. Романът", пише в социалната мрежа издателят Христо Блажев. И предупреждава, че книгата е „изпълнена с обилно количество колоритен северозападен диалект“.

Според сюжета едрият бизнесмен Здравко Димитров се готви за най-важната вечер в живота си. Фирмата му като октопод е простряла пипалата си навсякъде, а безмилостните му действия са го изстреляли на върха на пирамидата от власт и богатство. В следващите минути предстои триумфално да заяви успеха си над всички в реч пред своите служители и партньори. Но речта събужда нещо в него. От огледалото наблизо се дочува глас, появява се лице и Димитров преживява необичайна среща, която го предизвиква да се потопи в миналото си. Там, където безчувственият сега бизнесмен е живял бурно и истински. Там, където е говорил неспирно на колоритен северозападен диалект, не се е давал на никого, обърнал е казармата с главата надолу и най-важното – където любовта като гръм е поразила сърцето му.

„Живак. Романът“ е шеметно забавна история за невероятните подвизи на един непокорен младеж, който се не спира пред нищо, за трагикомичните и безкрайно забавни порядки на неподражаемия Северозапад, за това как тези чепати хора поддържат истинския български дух – груб, но справедлив, казва издателят.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата