Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Металика" и Марая Кери ще пеят срещу бедността в Ню Йорк

11 Авг. 2022
Снимка EPA/BGNES
"Металика" ще свирят в Сентрал парк.

"Металика", Марая Кери и "Джонас брадърс" ще бъдат хедлайнери на безплатен концерт в Сентрал парк, Ню Йорк, следващия месец. Събитието ще отбележи десетата годишнина на фестивала "Глобал ситизън", организиран благотворително в полза на борбата с крайната бедност, съобщиха Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА. Годишнината ще бъде отбелязана на 24 септември и с концерт от столицата на Гана - Акра, откъдето ще се включат Ъшър, Сиза и H.E.R.. Събитието ще е не толкова тържество, колкото призив за незабавни действия в подкрепа на мерките срещу много международни кризи, каза изпълнителният директор на "Глобал ситизън" Хю Еванс.

"Близо 320 милиона души по света са изправени пред глад", каза той и посочи, че пандемията от ковид е тласнала близо 100 милиона души в крайна бедност, а руската инвазия в Украйна е влошила ситуацията. "Ако не предприемем спешни мерки сега, още близо 200 милиона души вероятно ще изпаднат в крайна бедност до ноември, с което хората по света, живеещи изключително бедно, отново ще надминат един милиард души". Според стандартите на международните организации така се определят хората, които живеят с по-малко от равностойността на 1,90 щатски долара на ден.

"Ако ще правим нещо, ни е нужна спешна мобилизация", каза за АП Приянка Чопра Джонас, която ще е водеща на концерта в Сентрал парк. Поп звездата Чарли Път, латино изпълнителката Росалия, италианците от "Монескин" са сред участниците на сцената в Сентрал парк. Сред изпълнителите в Акра пък са още са рапърът Стормзи, нигерийката Темс и звезди от Гана. Двата концерта ще се излъчват и стриймват по Ей Би Си, Еф Екс, Хулу, в Туитър, Ютюб и други медийни канали. 

Още по темата