Медия без
политическа реклама

Мадона ще пее безплатно пред милиони в Рио

Попзвездата ще изнесе концерт на плажа "Копакабана"

23 Март 2024
Мадона
EПА/БГНЕС
Мадона

Мадона ще изнесе грандиозен безплатен концерт на плажа "Копакабана" в Рио, съобщи Ройтерс. Въпреки че датата не е официално потвърдена от екипа на певицата, очаква се това да се случи на 4 май. Концертът ще сложи точката на нейното турне Celebration, започнало миналия октомври и преминало през редица перипетии заради здравословни проблеми на попзвездата. 

"Бразилия, идвам скоро", обяви Мадона във видео, публикувано в социалните мрежи от бразилската банка Itau - спонсор на събитието.

Информация за концерта се появи и в Инстаграм профила на официалната туристическа служба на града - Visit Rio. "Време е да се подготвим! На 4 май Кралицата на попа пристига в Рио де Жанейро за безплатно и историческо шоу на плажа Копакабана. Мадона завършва The Celebration Tour тук, в Чудния град, отбелязвайки 40 години на сцената с концерт, който се очаква да е най-големият в кариерата ѝ". 

Подробности за събитието се очакват в понеделник, когато е обявена пресконференция за бразилските журналисти. Очаква се за концерта на плажа да се стекат поне два милиона души.

Мадона е пяла в Рио де Жанейро три пъти - през 1993, 2008 и 2012 г., но винаги досега достъпът до концертите ѝ е бил платен.

Това обаче не е първото безплатно шоу на световна звезда, което да привлече милионна публика на "Копакабана". Помни се изявата на "Ролинг Стоунс" през 2006 г., когато световноизвестният плаж побра 1.5 милион техни почитатели. Рекорда за безплатен рокконцерт - в която и да е точка на света - обаче счупи Род Стюърт, след като в навечерието на Новата 1994 година в Рио излязоха да го гледат 4.2 милиона зрители.

65-годишната Мадона отбелязва 40 години сценична кариера с турнето Celebration. То започна с няколко месеца закъснение от предвиденото заради здравословни проблеми на звездата, а някои американски дати бяха изцяло отменени, тъй като екипът на певицата не е успял да постигне ново споразумение с мениджмънта на залите. Обявеният до момента финал на обиколката бе в Мексико на 24 април. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата