Медия без
политическа реклама

Фенове съдят Мадона за закъснение на концерти с 2 часа (и няколко месеца)

19 Яну. 2024
Напоследък концертните турнета на Мадона не са каквото бяха.
ЕРА/БГНЕС
Напоследък концертните турнета на Мадона не са каквото бяха.

Изнервени фенове на Мадона, на които им е омръзнало да чакат началото на концертите ѝ, съдят певицата, след като изявите ѝ в Ню Йорк миналия месец започнаха с часове закъснение, съобщават американски медии, цитирани от БТА. 

Според документи, получени от сайта за новини от шоубизнеса TMZ, Майкъл Фелоуз и Джонатан Хадън са завели съдебен иск във федералния съд на Бруклин срещу легендарната поп звезда и промоутърите на нейните концерти Live Nation. Ищците твърдят, че имат право на обезщетения, след като концертите, планирани за 20:30 ч., в крайна сметка са започнали с два часа закъснение - чак в 22:30 ч. Според иска закъснелите стартове представляват "безсрамно упражняване на фалшива реклама, въвеждане в заблуждение и нелоялни и измамни търговски практики".

Фелоус и Хадън, които са присъствали на концерта на 13 декември в нюйоркската зала "Барклис сентър", заявиха още, че не биха си купили билети, ако са знаели, че изявата ще започне и завърши толкова късно. Отделно те изтъкват високата цена, която са платили - съответно 155,90 и 292,50 щатски долара. Според тях това са пари на вятъра, като се има предвид колко е закъсняла Мадона.

Ищците признават, че певицата е имала здравословен проблем, заради който концертът е бил първоначално преместен от юли за декември, но не смятат, че това е достатъчно оправдание за започването с два часа закъснение. 

В съдебните документи е отбелязана предисторията на закъснели концерти на Мадона. През 2012 г. изява на певицата в Маями започва едва около 23:30 ч. Концерт в Мелбърн през 2016 г. започва с повече от четири часа закъснение, а шоуто ѝ в Бризбейн същата година закъснява с два часа. (Концертът ѝ на Националния стадион "Васил Левски" в София през август 2009 г. също закъсня с два часа, припомня БТА).

"Има нещо, което всички вие трябва да разберете, - каза Мадона за свое оправдание по време на концерт в Лас Вегас преди пет години. - И то е, че думата "закъснявам" не важи за една кралица“.

Колективната жалба означава, че като ищци към нея могат да се присъединят и други посетители на концертите на Мадона в САЩ, които са били засегнати от закъснения. Не се уточнява размерът на търсеното от Фелоус и Хадън обезщетение.

65-годишната Мадона отбелязва 40 години на сцената с турнето Celebration. То обаче започна с няколко месеца закъснение от предвиденото заради здравословни проблеми на звездата, като някои американски дати бяха изцяло отменени, тъй като екипът на певицата не е успял да постигне ново споразумение с мениджмънта на залите. Финалът ще е на 24 април догодина в Мексико.

Предишното турне на Мадона Madame X - през 2020 г., беше прекъснато заради избухването на пандемията от Covid-19 и също бе белязано от нейни здравословни проблеми: заради контузия в коляното тя трябваше да отмени някои от изявите си.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Мадона