Медия без
политическа реклама

Мадона оздравя и се връща към турнето Celebration

Звездата започна репетиции за концертите ден преди да навърши 65

16 Авг. 2023
Мадона - от днес на 65 и възстановена след боледуването...
Инстаграм
Мадона - от днес на 65 и възстановена след боледуването...

Поп кралицата Мадона, която днес навършва 65 години, възобновява концертната си дейност след тежката бактериална инфекция, която през юни я прати за няколко дни в болнична реанимация и й наложи дълъг период на възстановяване в дома й в Ню Йорк.

Певицата е пренасрочила отложените заради заболяването концерти от турнето Celebration, което трябва да отбележи 40-годишнината й на сцената с най-големите хитове в кариерата й. То ще започне на 14 октомври в Лондон. Мадона ще пее в още три британски града, след което ще гастролира из Европа – в Белгия, Дания, Швеция, Испания, Португалия, Франция, Германия, Италия и Нидерландия. На 13 декември звездата ще изнесе концерт в Бруклин и нейният Celebration Tour ще продължи в Северна Америка. Финалът ще е на 24 април догодина в Мексико. Сценичните костюми за турнето са създадени от Vetements - бранда, ръководен от Гурам Гвасалиа, брат на Демна Гвасалиа, стилистката на модна къща „Баленсиага“.

Грандиозната обиколка общо 84 дати. Някои от планираните спектакли в САЩ са отменени окончателно, тъй като от екипа на певицата не са успели да се споразумеят с мениджмънта на залите за нови дати. Северноамериканската част от турнето Celebration трябваше да започне на 15 юли във Ванкувър и да приключи на 8 октомври в Лас Вегас, но заболяването на Мадона осуети плановете.

На 28 юни стана известно, че певицата е била намерена в безсъзнание в дома й и хоспитализирана по спешност. "На път съм да се възстановя и съм изключително благодарна за всичко в живота си. Фокусът ми в момента е върху здравето ми. Ще бъда още по-силна, уверявам ви, и ще се върна при вас възможно най-скоро“, сподели в Инстаграм „русата амбиция“, скоро след като бе изписана от болницата. 

Вчера британският таблоид Sun съобщи, че певицата е започнала репетиции за подновяване на турнето си. Тя е наела арената "Насау Колизиъм" край Ню Йорк за два месеца, за да репетира с екипа си. Освен това е ангажирала и зала във Великобритания, където да се подготвя преди първия си концерт в Лондон. Смяташе се, че именно тежките репетиции, на които звездата се бе раздала без остатък, са довели до спадане на имунитета й и трудното възстановяване след болестта.

Може би заради крехкото й здраве в момента цари пълна дискретност относно това къде Мадона ще отпразнува 65-ия си рожден ден. Певицата, която е с италиански корени, отбеляза 63-ия си рожден ден в Пулия, а 64-ия – в Сицилия, в двореца „Кастелучо“ – собственост на стилистката Луиза Бекария.

Предишното турне на Кралицата на попа – Madame X, през 2020 г. беше прекъснато заради избухването на пандемията от Covid-19 и беше белязано от нейни здравословни проблеми: заради контузия в коляното тя трябваше да отмени някои от изявите си.

Още по темата