Медия без
политическа реклама

Легенда в електронната музика идва за Sofia Live Fest

Фестивалът на столичния колдрум в края на юни дооформи и без това авторитетната си програма

Рони Сайз ще е звездата на втората вечер на Sofia Live Fest.
Инстаграм
Рони Сайз ще е звездата на втората вечер на Sofia Live Fest.

Програмата на тазгодишния Sofia Live Fest стана още по-впечатляваща след включването на нови двама изпълнители. Това са легендарният британски дръм енд бейс диджей и продуцент Рони Сайз и нидерландският певец Бени Сингс. Фестивалът ще се проведе от 23 до 25 юни на открито в "Арена София" (столичният колодрум в Борисовата градина).

Рони Сайз е една от емблемите в електронната музика. Носител на Mercury Prize за дебютния си албум New Forms. Характерен със съчетанието си на фънк, джаз и соул с jump-up ритъм. Той ще бъде звездата във втората вечер (24 юни). Преди него на сцената ще се качи нидерландският поп изпълнител Бени Сингс, който е сред водещите имена на лейбъла Stones Throw Records. Има съвместни записи с утвърдени световни звезди като Мак ДеМарко и Rex Orange County.

Изненадата за същата вечер е участието на новосформираното българско дуо Woomb, в което участва Георги Линев, набрал голяма популярност в Щатите и Великобритания под псевдонима Kan Wakan.

Звездите през останалите вечери вече бяха обявени, като присъствието на британската трип хоп формация UNKLE, Wax Taylor, Chet Faker дават доста сериозен авторитет на фестивала, в чиято основа са екипът на Sofia Live Club и певицата Рут Колева.

Еднодневни и тридневни билети се продават в мрежата на "Ивентим" в цялата страна.

Столичният колодрум (или "Арена София") ще приеме това лято много качествен музикален фестивал, който генерира вече достатъчно респектираща програма, при това без сериозни фанфари.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Колодрума, фестивал, музика

Още по темата