Quantcast
Леа Седу и Кристофър Уокън влизат в "Дюн 2" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Леа Седу и Кристофър Уокън влизат в "Дюн 2"

394
 ЕПА/БГНЕС
Леа Седу, чието име у нас често е погрешно изписвано като Сейду, на фестивала в Кан през май т.г.

След успеха на зрелищната екранизация на Дени Вилньов по "Дюн: част I", дългоочакваното продължение продължава да привлича актьори от най-висока класа. Към Тимъти Шаламе, Зендая, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Стелан Скарсгард и Дейв Баутиста, които ще повторят ролите си от оригинала, ще се присъединят ветеранът Кристофър Уокън и французойката Леа Седу. Продължението не бе предварително планирано заради удара на пандемията от коронавирус върху киноиндустрията, но получи зелена светлина само четири дни след премиерата на първия филм и възторжените рецензии, които той получи от публиката и критиката. Впоследствие "Дюн: част I" бе удостоен с шест награди и десет номинации "Оскар".

Седу, известна с ролите си в "Синьото е най-топлият цвят", "Спектър" от поредицата за агент 007 и филмите на Уес Андерсън "Гранд хотел "Будапеща" и "Френският бюлетин на Либърти Ивнинг Сън", ще се превъплъти в Лейди Марго - важен съюзник на Пол Атреидски във войната му с барон Харконен. 

Носителят на "Оскар" и БАФТА Кристофър Уокън ще изиграе император Шадам IV, а Флорънс Пю ("Черната вдовица") ще е неговата дъщеря, принцеса Ирулан. Дени Вилньов в момента довършва сценария в сътрудничество с Джон Спейтс, а снимките ще започнат по-късно през 2022 г. 

Премиерата на "Дюн: част II" е на 20 октомври 2023 г.

Още

Оскар 2022: "Силата на кучето" - 12, "Дюн" - 10

08.02.2022

4271
БАФТА засили "Дюн" към "Оскар"-ите

03.02.2022

387
"Дюн" на Вилньов е величествен