Quantcast
Лайма Вайкуле: Аз и Алла Пугачова издържахме Съветския съюз | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Лайма Вайкуле: Аз и Алла Пугачова издържахме Съветския съюз

Всички сегашни певци, взети заедно, не могат да се мерят с Примадоната, убедена е естрадната звезда
2 739
 ТАСС
Лайма Вайкуле

Естрадната звезда Лайма Вайкуле заяви в интервю за независимата руска телевизия „Дожд“, на която от Министерството на правосъдието в страната бе даден статут на „чуждестранен агент“, че тя и Алла Пугачова с песните си навремето са издържали Съветския съюз. Части от интервюто цитира сайтът StarHit. В него Вайкуле казва, че мнозинството от хората в страната смятат Пугачова за своя героиня за разлика от отношението към доста други певци и артисти. „Кои са сега? Тези, които пеят някакви откачени песни с озверели лица? Могат ли да се мерят с Алла? Всички те, взети заедно, не биха могли да стигнат Алла“, коментира латвийската изпълнителка, която, подобно на колежката си Пугачова, направи кариера още в ерата на СССР.

Освен това, изтъква певицата, именно тя и Алла Пугачова с приходите от песните си са издържали Съветския съюз, а Пугачова, която е отдадена на своя народ, сега в замяна бива оплюта от „малката зла и глупава тълпа“.

„Аз издържах Филхармонията, аз издържах Съветския съюз, като издавах плочите си. Тук дори не говоря за Алла. Получавах 17 рубли, събирайки стадион с 45 000 зрители. Ако някой няма какво да прави, да сметне колко пари съм донесла на държавата“, аргументира се Вайкуле. На коментарите в социалните мрежи, че „Русия я е изградила“ и тя е печелила пари от това, певицата отговаря с предложението критикарите да пресметнат кой кого е издържал и кой на кого е плащал. „Работех и издържах целия Съветски съюз. И Алла издържаше цялата тази Русия, която сега има някакви претенции към нея“, казва Вайкуле за своята приятелка Пугачова, която определя като „номер едно и като човек, и като артист и музикант“.

Гръмкото изявление на Вайкуле не мина незабелязано от говорителката на руското МВнР Мария Захарова. „Певицата е уверена, че с парите от нейните концерти е съществувал целият Съветски съюз. Остава да се разбере кой, изстрелвайки ракети в Космоса и строейки заводи, е издържал онези, които са купували билети за концертите и плочите й, язвително коментира Захарова.

Още

Двойници на Пугачова и Сердючка - хит на празнични партита в Русия

30.12.2022

ИРИНА ГИГОВА

1065
К. Костадинов издава албум с песни на Пугачова
Свалиха песните на Алла Пугачова от руския ефир

05.10.2022

Обновена

2776