Медия без
политическа реклама

Judas Priest закриха гръмовно Midalidare Rock (ГАЛЕРИЯ)

Роб Халфорд и компания покориха публиката като за последно, независимо дали това бе финалният им концерт у нас или не

18 Юли 2022Обновена
Роб Халфорд и на 70 отново бе познатото метъл светило.
Сега
Роб Халфорд и на 70 отново бе познатото метъл светило.

Фестивалът Midalidare Rock In The Wine Valley 2022 завърши успешно, като огромен принос за това имаше финалното изпълнение - на ветераните Judas Priest в неделя вечер.

Следобедът из целия район около чирпанското село Могилово обещаваше, че ще се случва нещо специално. Извън препълнените маршрутни автобуси към двора на винарната, който прие четиридневния фест се бяха насочили стотици автомобили. Резултатът бе най-посетената вечер.

И имаше защо - това вероятно бе последното гостуване на Judas Priest в България. И още преди началото на фестивалния ден, по време на саундчека на хедлайнерите, феновете, които бяха наоколо усетиха, че предстои нещо специално. За да бъдат разтърсени по време на самия сет на Роб Халфорд и компания с Freewheel Burning, Turbo Lover, Painkiller, с кавърите на "Флитууд Мак" The Green Manalishi (With the Two Prong Crown) и на Джоан Баез Diamonds & Rust. За финал в биса бяха оставени Breaking the Law, Electric Eye, Hell Bent for Leather и Living After Midnight, разбира се.

А що се отнася до Роб Халфорд - то той е величие от световна класа и го доказа, въпреки че вече е на 70. Човек, който грабна със сценичното си поведение погледите на хиляди и ги държа до края на концерта. Дали действително това бе прощалния концерт на Judas Priest или не - тепърва ще се разбере. Но публиката се раздаде като за последно, а и се наслади на концерта.

Преди това подгряването бе подобаващо - с гръцката пауър-прогресив метъл група Silent Winter, германците Freedom Call. На сцената излязоха и американските рокаджии Ugly Kid Joe (тяхно завръщане у нас след 12 години), за да припомнят на публиката хитове като Everything About You и Cats in the Cradle, които ги направиха MTV звезди за известен период през 90-те. Много топло бе приета и супергрупата The Dead Daisies, водена от бившия вокалист на "Дийп Пърпъл" и "Блек сабат" Глен Хюз.

Финално остана удовлетворението от успешно проведен фестивал след две провалени издания заради COVID-19, съчетан наистина с впечатляваща организация. И обещание за среща следващото лято отново в чирпанската Долина на виното.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Мидалидаре, фестивал

Още по темата