Медия без
политическа реклама

Фондация "Стоян Камбарев" създаде нова награда

22 Февр. 2019
Деси Тенекиджиева
Снимка: Елена Спасова
Деси Тенекиджиева

Учредена е нова награда за кино, съобщиха от фондацията, която поощрява млади таланти. Новият приз е в чест на годишнината от създаване на фондацията и ще донесе на първия си носител почетна статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и помощ за продуциране на следващия му филм. Подкрепата ще бъде осигурена от фондация "Стоян Камбарев" и нейните партньори. Ще бъдат избрани трима режисьори на възраст между 18 и 30 години, всеки от които ще заснеме 5-минутен игрален филм в рамките на 5 календарни дни.
Тримата избраници ще бъдат определени от професионално международно жури. Фондацията ще ги подкрепи, като им осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на всички декори, снимачна техника, осветление, звук, реквизит и гардероб.
Крайният победител ще бъде избран от публиката на 17 април 2019 г. в Централния военен клуб в София. Тогава ще бъде отбелязана 10-годишнината фондацията и ще се състои юбилейната церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев".
От фондацията се надяват да привлекат интереса на младите творци със своето предизвикателство. "Търсим млади творци с висока мотивация, силно желание и страст за кино!" - посочиха от екипа. По случай 10-годишнината на фондацията в заглавието на филма трябва да присъства числото "10", което да се вплете в сюжета, при пълна свобода на тематиката и жанра.  Председателката на фондация "Стоян Камбарев" Деси Тенекеджиева заяви, че в журито ще участват представители на киноиндустрията от Холивуд, Великобритания и България.
Кандидатурите на претендентите за Наградата 355 се приемат в рамките на един месец - до 15.03.2019 г.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Стоан Камбарев, награда

Още по темата