facebook
twitter

Култура

Елтън Джон получи награда от Макрон

100
 EPA/БГНЕС

Британският певец и композитор Елтън Джон бе удостоен с ордена на Почетния легион, съобщиха световните агенции. Наградата му бе връчена лично от президента на Франция Еманюел Макрон. Церемонията се състоя на прием в Елисейския дворец по случай Деня на музиката, който се празнува във Франция. "Франция изрази своята признателност за заслугите на сър Елтън Джон, който току-що сатана кавалер на ордена на Почетния легион", заяви френският държавен глава пред насъбралото се множество на входа на Елисейския дворец.
Макрон поясни, че награждаването на музиканта е свързано със забележителното творчество на звездата, както и с неговата дейност в борбата срещу СПИН. Президентът отбеляза, че фондацията на Елтън Джон от нейното основаване през 1992 г. е събрала над 450 милиона евро за тази цел. Макрон припомни, че Франция преди 15 години заедно с други държави основа международна фондация за борба със СПИН, туберкулозата и маларията, оказала подкрепа на 27 милиона души по света.
Церемонията по награждаването на Елтън Джон премина без присъствието на журналисти. Носителят на високо отличие излезе с ордена на сакото пред очакващата го в двора публика. "Получаването на тази награда в Деня на музиката е особено събитие за мен", заяви Елтън Джон. 
Той благодари на президента на Франция за оказаната му чест и напомни колко е важно борбата срещу СПИН да продължи. 

Ключови думи:

Елтън Джон, Макрон
Все още няма коментари

Още

Зелена вълна заля Франция

29.06.2020

1338 2
Макрон: Франция се нуждае от по-голяма икономическа независимост

15.06.2020

1119 11
Спорът "грантове или заеми" пламна с нова сила в ЕС

20.05.2020

528 2

Влез или се регистрирай за да коментираш