Медия без
политическа реклама

Джордж Клуни отказал $ 35 млн. за един ден работа

„Обсъдихме го с жена ми и решихме, че не си струва“

05 Дек. 2021
 Джордж Клуни и съпругата му Амал на британската премиера на The Tender Bar.
ЕPA/БГНЕС
Джордж Клуни и съпругата му Амал на британската премиера на The Tender Bar.

Джордж Клуни разкри, че веднъж е отказал хонорар от 35 милиона долара — само за един ден работа по реклама на авиокомпания. В интервю за The Guardian той отговори на въпроса дали смята, че „сега вече има достатъчно пари“, така: „Е, да. Предложиха ми 35 милиона долара за еднодневна работа за реклама на авиокомпания, но говорих с съпругата си за това и решихме, че не си струва“, каза режисьорът.

Споменавайки за дългогодишната дейност на съпругата си Амал Клуни в областта на правата на човека, Джордж обясни, че авиокомпанията е била свързана със „страна, която, въпреки че е съюзник, понякога е съмнителна и затова си помислих: „Е, ако ще изгубя и минута от спокойния си сън, значи не си струва.”

Актьорът обясни, че навършването на 60 тази година и раждането на децата му са повлияли върху броя на ролите, които приема. Джордж и 43-годишната Амал се ожениха през 2014 г. и имат 4-годишни близнаци, Ела и Александър. Клуни обясни защо е избрал да направи малка крачка назад от актьорската работа през последните години.

„Като цяло просто няма толкова много страхотни роли  – и, вижте, не ми се налага да работя“, отбеляза той. „С жена ми проведохме този разговор, когато навърших 60 това лято. Все още се чувствам в много добра форма, а и двамата обичаме това, което правим. Но трябва да се уверим, че всяка работа с която се заемем, си струва и да сме сигурни, че няма да направим глупав избор. Освен това трябва да преосмислим как живеем живота си. Налага се да позабавим кариерите си в името на децата ни“.

„И двамата сме много заети — добави актьорът от „Спешно отделение“ — особено Амал… не казвам, че няма да работим, защото ако не работим, значи сме мъртви. Но искаме да прекарваме по-малко време пред компютъра и в пътувания, за да бъдем повече време с децата."

За разлика от толкова много знаменитости, Клуни държи децата си твърдо далеч от светлината на прожекторите. Кръстили са ги със старомодни имена, което не се случва често в Холивуд. „Говорихме за това от самото начало и решихме: „Животът им ще бъде необичаен, нали? Това не може да се отрече. Така че нека им осигурим предимство, като им дадем нормални имена“, казва той.

Вероятно емоциите на родителството са го привлекли да режисира The Tender Bar. И в двата той играе, продуцира и режисира, но за разлика от предишните му проекти "Маскана на властта" и "Лека нощ и късмет", в тях няма замесени политически послания. Това е история за порастването и възмъжаването на едно момче (Даниел Раниери и след това Тай Шеридан), което се случва с помощта на самотната му майка (Лили Рейб) и раздразнителният му чичо (Бен Афлек). 

„През последните пет години цялата страна беше завладяна от гняв и омраза — понякога и аз съм бил част от това. Бях гневен, а тази история беше толкова нежна. Това е мек и деликатен филм,  исках да бъда част от него и си помислих, че може би и публиката ще иска да бъде част от подобно изживяване“, казва той.

Клуни се впуска и в размишления за годините си: „Шестдесет години на са малко, но си направих всички прегледи и, да чукам на дърво, съм в отлична форма. Чувствам се здрав. Не знам как ще е на 80, след 20 години. Знам, че 20 години минават светкавично, и даже по-бързо с напредването на възрастта“.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Джордж Клуни, филми

Още по темата