facebook
twitter

Култура

"Дийп Пърпъл" пак ще се сбогуват с българската публика

Тъмнолилавите пяха в "Арена Армеец" при огромен интерес и през 2017 г.
917
СМЕ
Този път, по всичко личи, "Дийп Пърпъл" наистина ще се сбогуват с българската публика.

7 декември

зала "Арена Армеец"

 

Рок величията "Дийп Пърпъл" ще имат пореден концерт пред българската публика. Той ще е на 7 декември в "Арена Армеец" в София, по покана на "София Мюзик Ентърпрайзис" и NuCoast. Тъкмо в тази зала през май 2017 г. над 17 000 зрители претъпкаха трибуните, за да видят уж прощалния спектакъл на ветераните, част от турнето им The Long Goodbye. Още тогава мнозина запазиха надежда, че това няма да е последната визита на  "Дийп Пърпъл" в България. И се оказаха прави. Музикантите са останали много впечатлени от приема и са взели решение да посетят още веднъж страната ни по време на дългата прощална обиколка.

Разбира се, отново ще прозвучат големите им хитове Smoke on the Water, Hush, Perfect Strangers, Burn, Lazy, Black Night, Child in Time, Highway Star и др. А също и музика от последния им до момента албум inFinite (2017 г.). Очакванията, след многобройните гостувания на "Пърпъл" у нас, са този път да изнесат действително последното си шоу у нас. 

В момента в групата са трима от петимата оригинални членове - вокалистът Йън Гилън, басистът Роджър Глоувър и барабанистът Йън Пейс. Китаристът Стив Морз е в бандата от 25 години и също вече се счита за неотменна част от петорката, след като Ричи Блекмор категорично отказа да работи с някогашните си колеги отново. В днешния състав на "Пърпъл" е отлично вписалият се кийбордист Дон Еъри, който през 2002 г. замени великия Джон Лорд (междувременно Лорд почина през 2012 г.).

Организаторите пускат в продажба билетите за концерта този в петък в 10 ч. Те ще могат да се намерят в системата на "Ивентим" за цялата страна, включително НДК, "Арена Армеец", "Български пощи", бензиностанции OMV, "Технополис" и др. Цените ще са между 60 до 120 лв.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Брайън Адамс идва в Пловдив през ноември
Есенцията от Стинг покори "Арена Армеец"

03.06.2019

674 1
Лени Кравиц 11 години по-късно – любовта е по-силна

Коментари

kk__

По мое лично мнение и предния път бяха закъснели с прощалното си турне. Може би само истинските фенове ще могат да оценят този последен напън.

JollyRoger's

Не богохулствай!

kk__

Ще ми се, но бях там:(

JollyRoger's

И аз. После и в О2 бях на най-най-последния... За декември ще живнат. 😀 И преди се е случвало Гилън да не е във форма. Ще видим...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×