Медия без
политическа реклама

"Дийп Пърпъл" изненадаха България с концерт след 2 месеца

Шоуто на рок ветераните ще е на 29 май в зала "Арена Армеец"

Keycom

Рок динозаврите "Дийп Пърпъл" изненадващо обявиха, че се завръщат за още един концерт в България. Страната ни първоначално не бе включена в турнето, посветено на предпоследния им албум "Whoosh!" (2020 г.). Днес обаче стана ясно, че концерт ще има, при това съвсем скоро - на 29 май в столичната зала "Арена Армеец".

Разбира се, освен новите песни, са гарантирани и непреходните им хитове като Smoke on the Water, Hush, Perfect Strangers, Burn, Lazy, Black Night, Child in Time, Highway Star и др.

Организаторите от Nucoast Concerts обявиха, че билетите влизат в продажба още днес в мрежата на "Ивентим" в цялата страна. Цените са от 70 до 120 лв.

Последният концерт на "Дийп Пърпъл" в България бе отново в "Арена Армеец" - през декември 2019 г., като тогава се считаше, че това ще е и прощалната им изява, тъй като бе част от The Long Goodbye Tour. Но явно концертният живот и контактът с публиката се е усладил на ветераните и те няма да се откажат толкова лесно, а сбогуването ще е наистина дълго.

Не е лесно да се сбогуваш с група като "Дийп пърпъл", изрязала образа си в историята на рока (намек за това петорката прави още през 1970 г.

Петорката е в познатия си състав от 20 години насам - Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри.

Още по темата