Медия без
политическа реклама

"Депутата Христо" се състезава за 3 музикални награди на БГ радио

Дуетът "Молец" е фаворит на слушателите с номинации в пет категории

19 Апр. 2023
"Депутата Христо"
БГНЕС
"Депутата Христо"

БГ Радио - станцията, която вече повече от двайсет години излъчва само българска музика, представи номинациите за своите Годишни музикални награди 2023. Над 25 000 слушатели на БГ Радио гласуваха за своите любими изпълнители на www.bgradio.bg в десет категории. 

С най-много номинации са едни от дебютантите тази година - трап и хип-хоп дуетът "Молец". Формацията, съставена от Крис Макаров и Юлиян Славчев, има 5 номинации - за БГ дует/трио, за дебют, за видеоклип (едновременно със "Силна" и "7 дни") и за БГ комбинация - заедно с Мила Роберт. Следват ги ветераните Миро и Любо Киров с по 4 номинации, като двамата са конкуренти за най-добър певец заедно с депутата от ПП-ДБ Ицо Хазарта. Новоизпеченият политик е кандидат и за най-добър текст на песен и най-добър видеоклип със сатирата си "Депутата Христо", описваща осеммесечния му мандат през м.г. 

Сред номинираните са още Михаела Маринова, Рут, Мария Илиева, Алма, "Керана и космонавтите", ветераните братя Аргирови и дует "Ритон" и др.

Специалната награда БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова е и единствената, която се определя не от публиката, а от eкипа на радиото. Тази година статуетката ще бъде връчена на поета и текстописец Александър Петров. Някои от най-красивите български текстове на песни са негово дело: "Богатство", "Нашият град", "Любовта, без която не можем", "Жулиета", "Бъди какъвто си" на група "Тангра", "Танго", "Присъда", "Маската", "Животът" на Лили Иванова, "По пътя" на Щурците, "В друго време, в друг свят" на Сигнал, "Оставаме" на Маргарита Хранова и Вили Кавалджиев, "Тук и сега" на D2  и много други. 

Церемонията по връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио ще се състои на 27 май в зала "Колодрум", Пловдив, а вторият етап на гласуването стартира на 14 април. Победителите в десетте състезателни категории ще бъдат избрани изцяло с гласовете на слушателите.

Ключови думи:

БГ Радио, Ицо Хазарта, молец

Още по темата