Медия без
политическа реклама

Ицо Хазарта възпя осеммесечния си мандат в "Депутата Христо"

15 Септ. 2022

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, се върна към същинското си амплоа - музиката. Той записа нова песен, посветена на осеммесечния му парламентарен мандат. "Депутата Христо" - безпощадна пародия на живота в 47-ото НС, дебютира в YouTube на първия учебен ден и за минути натрупа хиляди гледания. В песента той иронизира редица политически фигури - Бойко Борисов, Ахмед Доган, Десислава Атанасова, Тошко Йорданов, Костадин Костадинов (Копейкин) и др. "Тренирам с Реал Мадрид на стадиона, добре че дъщеря ми е във Барселона." "Целуни ръка на попа в оня манастир, целуни ръката и на великия везир./Дай му два милиона да проектира язовир и да пазиме етническия мир."

"Сбъднах си мечтата да съм на заплата", рапира Хазарта: "Според мен за всичко е виновен депутатът Христо. Ей го вече 8 месеца и нищо." След това той иронизира любимата тема на ГЕРБ за цените на бензина, като казва, че първата му работа е била да вдигне горивото с лев. От надценката - "70 стотинки са за мен, а трийсетте ги нося лично на Асен". Текстът му не пести стрелички към проруските фигури в НС - "възрожденци на заплата", "абстинентния към руски газ".

Във видеоклипа към "Депутата Христо" участват и актьорите Йорданка Йовева и Стефан Мавродиев. 

Това е първата нова песен на фронтмена на група "Ъпсурт" от 2019 г. насам. На изборите на 2 октомври той отново ще води листата на ПП в 25-и МИР в София. Политическата формация дори използва видеото за предизборна агитация в официалната си Фейсбук страница, придружено с шеговития анонс "Изтекоха ни опорките".

Публикуваме разказа с позволението на e-vestnik.

 

Още по темата