Медия без
политическа реклама

Български „Вражалец“ отива в Северна Македония с послание

Звездният ансамбъл начело с Любо Нейков ще се представи в Битоля, Щип и Струмица

05 Яну. 2023

Хитовият спектакъл "Вражалец" на театрална формация "Мелпомена" ще гостува в Северна Македония в началото на февруари. Турнето на българските артисти се осъществява с подкрепата на нашето Министерство на външните работи и фондация "Българска памет" в лицето на д-р Милен Врабевски. Входът за представленията ще бъде свободен до изпълване на капацитета на театралните зали, съобщават организаторите.

В актьорския състав на "Вражалец" по класика Ст. Л. Костов с режисьор Георги Стоилов са звездите Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова. На 1 февруари те ще се представят в Народния театър в Битоля, на 2 февруари – в Народен театър "Ацо Шопов" в Щип, а на 3 февруари – в Народен театър "Антон Панов" в Струмица.

"Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази идея. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театри в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме поводи за радост и усмивки на нашите приятели от другата страна на границата и смятаме, че това е още един малък жест, който можем да направим в посока на добросъседството и сближаването на хората от двете държави", казват от екипа на фондацията. Мини-турнето на спектакъла „Вражалец“ е част от кампанията им "От двете страни на границата", започнала в края на 2022 г. 

 

Още по темата