Quantcast

Медия без
политическа реклама

Албум на Дейвид Боуи излиза 20 години след записа

30 Септ. 2021
TwittEric
Дейвид Боуи и неговият нов стар албум Toy.

Непознат досега албум на Дейвид Боуи ще бъде издаден 20 години след записа му. Албумът на легендарния британски музикант, който е трябвало да излезе в началото на 2000-те години, е наречен Toy e ще се появи 20 години, след като е записан, съобщава BBC.

Toy ще излезе през ноември като част от бокс сет номер 5, който обхваща периода в творчеството на музиканта от 1992 до 2001 година. Разширена версия ще бъде пусната в продажба на 7 януари 2022 г.

Албумът ще включва няколко оригинални песни, както и преработени версии на ранни песни на Боуи. Може да бъде поръчан предварително на уебсайта на музиканта. Радиоверсията на You've Got A Habit Of Leaving вече е достъпна в стрийминг платформите.

Както отбеляза продуцентът на музиканта Марк Плати, Toy отразява „как звучи човек, щастлив, че прави музика“.  „Албумът е като миг от времето, съхранил в кехлибар радост, огън и енергия“, споделя той.

Оригиналното издаване на Toy е било отменено поради конфликт със звукозаписното студио.  През 2011 г. версия на албума, включваща 14 песни с не най-добро качество, бе публикувана неофициално в интернет.

Композиторът, певец, актьор и художник Дейвид Бауи почина на 10 януари 2016 г., два дни след 69 -ия си рожден ден и издаването на 25 -ия си студиен албум Blackstar. Последната година и половина от живота си артистът се бореше с рак на черния дроб.

Ключови думи:

Дейвид Боуи, нов албум

Още по темата