Quantcast

Медия без
политическа реклама

Opel сложи нов двигател на флагмана си

Моделът Insignia получи 1.6-литров мотор с мощност 200 к.с.

09 Авг. 2018

Дилърите на Opel вече са приели над 155 000 поръчки за новото поколение на флагмана на марката - Insignia, който вече ще се предлага и с нова версия на досегашния 1.6-литров бензинов двигател - Direct Injection Turbo. Агрегатът може да се комбинира с шестстепенна механична или автоматична трансмисия, като ще бъде достъпен за версиите Insignia Grand Sport, Insignia Sports Tourer и Insignia Country Tourer. След сериозната доработка моторът има намален разход на гориво – средно около 6.6 л/100 км, и отделя по-малко вредни емисии (въглероден двуокис) - 154 г/км. В серийното оборудване на моделите с автоматична скоростна кутия е включена и система FlexRide.

Двигателят има 4 цилиндъра, като развива мощност от 200 к.с. при 5500 об./мин. и максимален въртящ момент от 280 Nm в диапазона 1650-4500 об./мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 7.7 секунди, а максималната скорост на Insignia с този агрегат е 235 км/ч. Моторът е оборудван и с филтър за твърди частици - за бензинови двигатели GPF (Gasoline Particulate Filter), разположен близо до изпускателния колектор. Неговата цел е постигане на оптимален процес на регенерация (чрез окисляване на частиците, които се натрупват във филтъра).

По този начин 1.6-литровият двигател отговаря на най-високата екологична норма Euro 6d-TEMP, която включва и измерване на количествата на емисиите при реално пътно движение RDE (Real Driving Emissions) по обществените пътища. Този стандарт влиза в сила за всички новорегистрирани автомобили през септември 2019 г.

Новата генерация на Opel Insignia разполага с голям брой най-съвременни технологии, като адаптивен круз контрол, Intellilux LED матрични предни светлини и ергономични седалки AGR, със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. - инициатива за подобряване здравето на гърба).

Във флагмана на марката може да се монтират още системите Multimedia и Multimedia Navi Pro, чиято цел е да подобрят функционалността на автомобила. Те включват голям цветен сензорен дисплей с диагонал до 8 инча, а като опция може да се поръча и дисплей на предното стъкло пред водача.

Цените на модела с новия двигател в България започват от малко над 50 000 лв. - за версията с 1.6-литров двигател, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Ключови думи:

автомобили, Opel

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?