facebook
twitter

Автомобили

Германският производител излезе на печалба само след 1 г. при новия собственик

857
Шефът на PSA Карлос Таварес (вляво) е известен като "краля на намаляване на разходите" и политиката му даде резултат в Opel само за година.

Едва преди 12 месеца Opel и британският му еквивалент Vauxhall станаха част от френския алианс PSA, но този период се оказа напълно достатъчен, за да може германският производител да излезе на печалба. Това се случва след 19 поредни години на загуба, в които Opel беше управляван от концерна General Motors.

На 1 август 2017 г. главният изпълнителен директор на германската марка - Михаел Лошерер, представи стратегията PACE, която ще е в основата на бъдещото развитие на марката. Година по-късно първите резултати са факт – печалбата на цялата група PSA е скочила с 18% - до 1.48 млрд. евро, като приносът на Opel и Vauxhall е 502 млн. евро. Числото е заслужаващо внимание, като се има предвид, че през 2017 г. двете компании отчетоха загуби от 179 млн. евро, а през 2016 г. – 257 млн. евро.

"Ние сме напълно различна фирма от това, което бяхме преди 12 месеца. Сега сме още по-конкурентоспособни, същевременно формирахме насоките за бъдещото развитие в много области. Извличаме огромни ползи от това, че сме част от успешната PSA Group", коментира Лошерер.

Основната роля за положителните резултати се дължи на политиката на PSA за съкращаване на разходите. Ръководството на концерна уволни 3700 души от щата на Opel, като се очаква да ги последват още служители. Като цяло PSA намали разходите на германската компания с 28%, а също така свали разходите по производство на всеки автомобил на марката със 700 евро.

Следващата крачка в тази посока е преминаването на моделите на Opel към платформи и двигатели на PSA. Първият от тях е новото, шесто поколение на хечбека Corsa, което ще се появи в началото на 2019 г. То ще бъде напълно различно, защото трябваше да е готово още през 2017 г., но заради преминаването под крилото на френския алианс се наложи да бъде направено отново.

При следващата Corsa ще дебютира новият дизайн на Opel, като хечбекът няма да се предлага с 3 врати заради слабото търсене на подобни автомобили. По-голямата част от салона и от мултимедийната система ще бъдат същите като при новото Peugeot 208, чиято премиера също предстои.

Общи ще са и двигателите на двата хечбека – 3-цилиндрови турбоагрегати PureTech 1.0 и 1.2, развиващи мощност до 110 к.с., както и 4-цилиндров турбодизел 1.6 HDI със 75 или 100 к.с. Скоростните кутии са 5- и 6-степенни механични, както и автомат с 6 предавки.

Ключови думи:

автомобили, Opel
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Автомобилният ключ става ненужен

21.02.2019

525
ЕС е заплашен от нови мита за автомобили в САЩ

19.02.2019

154
С почти 5% намаляват продажбите на нови коли в България

15.02.2019

617 3

Коментари

D4D5
снимка на D4D5

Ръководството на концерна уволни 3700 души от щата на Opel, като се очаква да ги последват още служители.

Оригинално. Така и аз мога да изляза на печалба. 

 

Кви мили физиономии имат тия на снимката... 

slm4o

Kитайците въведоха ред не само в Опел, но и в целия консорциум "Пежо-Ситроен"..

 

Альянс PSA – Peugeot Citroen, одобрил соглашение правительства Франции с государственным концерном из Китая Dongfeng Motor Group, который в обмен на инвестиции стали его совладельцами.Так, в одночасье, кончилась длившаяся 118 лет эпоха, в течение которой у руля Peugeot стояла семья создателя компании, Армана Пежо...

Семейству Peugeot оставили всего два места в совете директоров вместо четырех. Оно утратит право двойного голоса, которое давало потомкам Арманда свыше 38% голосов на собрании акционеров – по сути, право вето. И, напоследок, было решено, что Тьерри Пежо покинет пост главы совета директоров.

Выходит, что старейшего автопроизводителя Франции подминает под себя китайский изготовитель грузовиков, слабо известный за пределами КНР.

Читать полностью: http://www.km.ru/avto/2014/02/20/peugeot/732821-ki...

 

И сме сравнявали с моите приятели от руската форумна група , китайското развитие и държавните фирми, с това в Руската Федерация, където господстват частно-собственически отношения ..

 

Вижте как уважаемият КЛЮЧАРЯ е давал пример с успехите на Китай , воден от Комунистическата партия и е сравнил и с капиталистическа Русия

---------------------

КЛЮЧАРЪ 03 Мар 2018 14:59 Мазола "Китай"... Същият мазол, който за 20 години задмина Россия ООД по стандарт на живот и технологии. А руснаците пълнят хладилниците с "имперска" пропаганда.

--------------------

В Китайската Народна Република се веят червени знамена и има победи на трудовия фронт в града и селото ..
Китайските работници, трудовото селячество, народната интелигенция сплотени, заедно , поставят страната си на челно място в света!

 

Ето и успехите на "Опел" .. фирмата върви все по-напред!

 

Братя Стругацки

D4D5 е насипал как са въвели ред. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×