facebook
twitter

България

Съдът ще вземе сградата на здравното министерство

316
Илияна Кирилова
Централната сграда на МЗ е в идеалния център на София.

Министерството на здравеопазването ще се премести на "Цариградско шосе", а в двете му сгради в центъра на София ще се нанесат Върховният административен съд и Административният съд на София-област. Това реши правителството, предоставяйки за управление имоти - публична държавна собственост, на Висшия съдебен съвет за нуждите на двете съдилища.

Те ще получат централната сграда на МЗ на пл. „Света Неделя" № 5 - административна сграда на един подземен и 6 надземни етажа, и сградата на бул. „Стамболийски" № 39 - дворно място заедно с построената в него 5-етажна масивна сграда и сутерен. "Досега имотите са стопанисвани от Министерството на здравеопазването, но вече са с отпаднала за ведомството необходимост", поясняват от Министерския съвет.

"Решението за новото управление на имотите ще влезе в сила след придобиване от държавата и предоставяне за управление на Министерството на здравеопазването на нова административна сграда, част от комплекс административни сгради, на бул. „Цариградско шосе“ в столицата. Предвижда се новото здание да бъде изградено в срок от 21 месеца от страна на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД", допълват от правителството. Адрес не е посочен, но вероятно става дума за терен в София Тех парк.

Все още няма коментари

Още

БСП предлага съдът да контролира прокуратурата

29.11.2019

617 36
Съд проверява дали заседателка по делото "Иванчева" е в ГЕРБ
ЕП съди страните членки за правомощия

20.11.2019

177

Влез или се регистрирай за да коментираш

×