Медия без
политическа реклама

Съдът: И Севделина Арнаудова е арестувана незаконно

Не са събрани доказателства срещу пиара на ГЕРБ, реши СРС

08 Юли 2022
Севделина Арнаудова
Булфото
Севделина Арнаудова

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, съобщи БНТ. През март тя беше задържана за 24 часа заедно с бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според съдебния състав няма доказателства, които да сочат, че Арнаудова има каквото и да е отношение към престъплението, което се разследва. Няма посочени и факти и обстоятелства, които да обосновават задържането. В хода на разследването не са събрани допълнителни доказателства, които да водят към извод за евентуална съпричастност на Севделина Арнаудова към извършването на престъпление.    

Още през април Софийският районен съд реши, че лидерът на ГЕРБ е задържан незаконно за 24 часа на 17 март. "До момента на задържането на лицето Борисов не е събрано нито едно годно доказателство или доказателствено средство, което да сочи вероятната му съпричастност към осъществяване на престъплението изнудване", обяви съдът. Същото се казва и в съдебното решение, с което беше обявен за незаконен и арестът на бившия финансов министър Владислав Горанов. 

Стана ясно, че че арестът е осъществен след сигнал ГД БОЕЦ до министъра на вътрешните работи. Той касае разказите на хазартния бизнесмен Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща 20% от печалбата си на Горанов и бившия премиер Бойко Борисов срещу прокарването на поправка в Закон за хазарта, която да му позволи да плаща по-малки такси. 

В периода от 23 декември 2021г. до 07 март 2022г. са били снети сведения от общо двадесет и две лица. На 17 март е бил разпитан и премиерът Кирил Петков за получен доклад от министерство на финансите за дейността на ИА "Одит на средствата от ЕС" и Дирекция ''Национален фонд'' при МФ. На същия ден за времето от 20:30ч. до 23:10ч. при условията на неотложност са извършени претърсвания.

Бившият министър на финансите Владислав Горанов е бил незаконосъобразно задържан от полицията за 24 часа, пише в решение на Софийския районен съд, с което "Сега" разполага. От него става ясно, че арестът е осъществен след сигнал ГД БОЕЦ до министъра на вътрешните работи.
Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на Бойко Борисов на 17 март. МВР е осъдено да му плати 300 лв. разноски за адвокат.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?