facebook
twitter

България

Прокурорска акция “обезглави” Червен бряг

133
Кметът Вълов. Снимка: фейсбук страница на общината

Поредната прокурорска акция през последните десетина дни в общините този път бе в Червен бряг. В резултат бяха задържани шестима общински служители, сред които кметът Данаил Вълов. Зам. главният прокурор Иван Гешев заяви, че днес трябва да стане ясно срещу кого точно ще има обвинения. Вълов управлява втори мандат (първият е 2007 – 2011 г.), издигнат от местна коалиция с участието на АБВ, РБ и други формации.

Акцията бе извършена вчера рано сутринта от специализираната прокуратура и комисията за противодействие на корупцията. От официалното съобщение става ясно, че през пролетта на 2017 г. общината обявява обществена поръчка за приготвяне и доставяне на топъл обяд в Червен бряг и Койнаре. Документи са подали три фирми, като на базата критерий „най-ниска цена“ е отговаряла фирмата „М.-П.“ ЕАД - София. “Вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил В. е прекратил обществената поръчка на 16.05.2017 г. Целта му е била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година”, посочват от прокуратурата. Програмата “Топъл обяд” се реализира чрез европейско съфинансиране и е на обща стойност 229 106 лв.

Наказателното производство е стартирано по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция и след журналистическо разследване на предаването „Господари на ефира“.

Ключови думи:

Червен бряг, кмет, арест
Все още няма коментари

Още

Кандидатът на опозицията получи мандат за кмет на Истанбул

17.04.2019

1763 2
Лондон арестува Джулиан Асандж след 7 г. укриване

12.04.2019

807 10
Спецсъдът решава да отстрани ли Панайот Рейзи от кметския пост

08.04.2019

832 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×