facebook
twitter

България

Гешев форсира кампанията си с "бомбастични" разкрития

2739
Илияна Кирилова
Иван Гешев

След големия заговор срещу държавата в НАПлийкс, активността на зам. главния прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за обвинител №1, слезе и до обикновените хора. Прокуратурата има проблем с битовата престъпност и домашното насилие и това ще бъде един от приоритетите на държавното обвинение в следващия период, защото държавата е в дълг към хората в малките населени места. Това обяви Гешев през почивните дни, след като се разходи до Варна, за да информира за разкриването на две убийства. Едното е извършено от 91-годишен мъж и е резултат от дългогодишен съседски конфликт. При второто 57-годишен мъж уби жената, с която живее. Той е бил заловен за броени часове, но не благодарение на "хитрост и лукавост" (по думите на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов за разкритията в "Тад груп"), а благодарение на два подадени сигнала - от погребалната агенция, извикана да се погрижи за тленните останки на жената, и от дъщерята на извършителя. "Аз съм тук да кажа едно "благодаря" на колегите за добре свършената работа", обясни Гешев въпреки тези обстоятелства.

"Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важна оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи прокуратурата", каза Гешев по повод протестите срещу кандидатурата му за главен прокурор. В негова подкрепа в последните седмици валят становища на прокурори и прокурорски служители от цялата страна, които на практика са му подчинени.

Заместникът на Сотир Цацаров отново защити и решението да се огласят част от материалите по делото за хакерската атака срещу НАП. По него в четвъртък шефът на "Тад груп" Иван Тодоров бе върнат в ареста след фрапираща фактологична грешка на апелативния спецсъд, а в петък бяха разпространени част от новите доказателства по случая. "Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел  само и единствено да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдил и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някого не му харесва истината - не е проблем на прокуратурата", заяви Гешев.

Ключови думи:

Иван Гешев
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокурорската колегия претупа доклада за качествата на Гешев
ДАНС разпитва над 2 часа ръководството на БНР

14.09.2019

3302 18
Асоциацията на прокурорите: Искаме Иван Гешев за главен

14.09.2019

1602 36

Коментари

Хулиган

Тепърва няма да слиза от телевизора, докато не каталясаме...

http://www.drago.info/index.php/2019/08/09/svatbat...

Непримирим

Това "нещо", наречено кандидат за главен прокурор е обида за здравомислещият разум.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Хубаво бе, да става.

Човекът го иска, животът го дава.

Нека става Гешев главен прокурор, че да се свършва по-бързо тази държава.

Който и да ни завладее след това -- по-зле няма да е. Ха наздраве и хаирлия да е.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×